A Skoda Enyaq RS iV két Guinnes Rekordot is felállított 7,351 km-es jég driftjével

In elektromos autók
Skoda drift rekord

A Skoda két hivatalos jég drift világrekordot is felállított az Enyaq RS iV SUV-val. A rekord a leghosszabb folyamatos drift jégen és a leghosszabb folyamatos driftelés jégen elektromos járművel. A sofőr az autós újságíró Richard Meaden volt egy 188.496 m hosszúkörpályán a befagyott Östersund tavon Svédországban, 2023 január 19-én.

Az Enyaq jól helytállt, és a rekordot 15 perc 58 másodperc alatt állította fel 39 szer teljesítve a driftkört. A végsebesége 48,69 km/h volt, a leglassabb ponton pedig 31,64 km/h-val haladt.

Az Enyaq RS iV SUV a második teljesen elektromos Skoda, ami az RS jelzést viselheti. A 299 lóerős, 460Nm nyomatékú autó 6,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, az akksija pedig 82 kWh-ás, két villanymotor hajtja, mindkét tengelyen egy-egy.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...