Euro RX Held Zoltán szemével – Rallycross

In sport
Euro RX

Held Zoltán, az elmúlt hétvégét a Nyirádi vörös katlanban töltötte a csapatával, és a versenyautójával, amit rallycrossra épített. Zoltánnal a boldog kategóriagyőztessel beszélgetek:

Mesélnél a portálolvasóknak arról, hogy miként is kerültél oda betétfutamként az Európa Bajnokságra?

Üdvözlöm a Portál olvasóit. A Nyirádi EB-re úgy sikerült eljutnunk, hogy a Promoter meghirdetett egy lehetőséget, hogy az STC-s autók részt vehetnek az EB betétfutamán, ahol persze ugyanúgy értékelnek minket. Ráadásul 2000 Euró volt a fődij. Ezen felbuzdulva és tudva, hogy az autónk méltó az EB részvételre úgy döntöttem kipróbálom magamat, és az új autót. Viszonyítási alapnak csak annyi, hogy az ötödik időt futottuk meg.

Euro RX

VW Polo-val vettél részt. Mit is tudhatunk róla?
– Az autónk az teljesen új építés és kimagasló minőségbe lett megépítve. A Teljesség igénye nélkül: Zomer motor, Sadev váltó, Reiger futómű, és Kulin Papa program, 275le, 274 Nm, 2.0l szívó motor. Jelenleg minimum súly velem együtt 1040 kg.  Mind ezt összeépítette Pápai Tamás, mesterszerelő.

 

Miként is alakultak a napjaid a vasárnapi napig?
– Szombaton nagyon eseménydúsan telt a nap. Az első időmérőn volt egy kis csörte és kiforgattak a többiek. De be tudtam fejezni a futamot, és a szerviz gyorsan kijavította a kocsit. A második időmérőn rajt cél győzelemmel zártunk. Innen automatikusan az következett, hogy a leggyorsabb három autóval kellett megküzdeni. Volt félelmem mert komoly ellenfelek vártak a rajtrácson. Bíztam magamban és a kocsiban.  Ezt is rajt-cél győzelemmel zártuk ugyanúgy, mint a negyedik időmérőt. Akkor már a szemem előtt lebeget egy esetleges kategória győzelem.

 

Vasárnap voltak a döntő futamok. Első helyen végeztél. öröm és boldogság. te is így érzed?
– És mint tudjuk vasárnap bejött a Kő Papír Olló, úgy ahogy szeretnénk. és megnyertem a döntőt. Felemelő érzés, pláne úgy hogy a Super 1.6-os döntős időt mentünk.

 

Legközelebb hol láthatunk versenyezni?
– Legközelebb mi az ausztriai Greinbachba folytatjuk a csatározást a CEZ soron következő futamán. Nagyon népszerű a kategóriánk 13-14 autóból áll. Megpróbáljuk Roman Castorált megelőzni!

Euro RX

Köszönöm a szurkolást! Hogy stílszerű legyek, Csak az RX!

Támogatóimnak ezúton köszönöm a belémfektetett bizalmat!  Meva Zrt., Danucem Zrt., Bobály Zrt., Forbild Kft., Kaputech ev,. Avers Kft., Big-Count Kft., Vango-Auqa Kft., Acél-Ép Kft., Poki-Bau Kft., Daru Unio Kft., Bró-Kreatív Kft., Heldtransport Kft., Kor-Ferr Kft., Porshe Tatabánya Kft.

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

You may also read!

drágább üzemanyag

Jelentősen drágul az üzemanyagok nagyker ára szerdától

Erősebb üzemanyagár emelkedésre számíthatunk szerdától a benzinkutakon. A benzin esetében bruttó 9 forinttal emelkedik a nagykereskedelmi ár, míg a

Read More...
Toyota Tacoma

Turbós hibrid hajtással mutatkozott be a Toyota vagány kalandgépe, az új Tacoma

Amerika kedvenc középkategóriás pickupjának 2024-es nemzedéke háromféle karosszériával és nyolcféle felszereltséggel választható. A mérnökök fő célja a terepjáró-képességek javítása

Read More...
megawatt töltőrendszer

Az ABB E-mobility és a Scania sikeresen tesztelte a megawatt töltőrendszert

Sikeresen hajtották végre a következő generációs elektromos Scania teherautó első töltését az ABB E-mobility által fejlesztett Megawatt Töltőrendszerrel

Read More...
Verified by MonsterInsights