A Kia kettős győzelmet aratott a 2023-as iF Design-on

In hír
KIA design díjak

A Kia két jelentős díjat is nyert a 2023-as iF Design-on. A Vállalati Branding és az Üzleti terek kategória első helye biztos jele a márka ügyfelek iránti elkötelezettségének, stratégiai hatékonyságának, valamint kreatív megközelítési módjai sikerének. Az eredmények egyben a Kia 2021-es megújulásának sikerességét is kiválóan példázzák.

A Kia vállalati és bemutatótermi arculati stratégiájának középpontjában a márka ‘Movement that Inspires’ jelmondata, és ‘Egyesült Ellentétek’ formafilozófiája áll. Mindez, – az olyan új modellekkel kiegészítve, mint a közelmúltban bemutatott tisztán elektromos hajtású EV9 SUV – központi szerepet játszik a Kia autógyártóból, fenntartható mobilitásszolgáltatóvá való átalakulásának folyamatában.
A ‘Movement that Inspires’ a Kia az iránti elkötelezettségét jelzi, hogy vásárlói értékesként élhessenek meg minden pillanatot, megélhessék inspirációikat és többet foglalkozhassanak elképzeléseik, vágyaik megvalósításával. Az ‘Egyesült Ellentétek’ formafilozófia a természet és az emberi lét kontrasztjaiból meríti inspirációit, egy-egy részlet jellemzőit felhasználva más részletek kihangsúlyozására.

Modern vállalati identitás

KIA design díjak
A Kia logója a márka új és határozott irányvonalának szimbóluma három formakoncepció révén kapcsolódik a ‘Movement that Inspires’ jelmondat jelentéstartalmához. Ezek: a szimmetria, a ritmus, és a felemelkedés. A logó szimmetriája a márka új használói élmények, futurisztikus termékek és szolgáltatások iránti elkötelezettségét szimbolizálja. A ritmus a Kia folyamatos fejlődésének ígérete, és az állandó inspirációra való törekvés szimbóluma, a jelvény határozott “emelkedő” kialakítása pedig a márka új értékek közvetítése iránti ambícióját tükrözi.

KIA design díjak
A Kia vállalati színképe az éjfélfekete és a sarki fehér. Ez a színskála két végéről való két árnyalat a fenntarthatóság, a környezettudatosság és az okos mobilitás közvetítője. Kontrasztjuk magabiztosságot sugároz, ugyanakkor a márka úttörő, fejlődésközpontú irányvonalára is utal, amelynek értelmében a fizikai mobilitáson túllépve válik igazán teljes körű mobilitásszolgáltatóvá.

Erős bemutatótermi üzenet

 

KIA design díjak
A Kia ‘Egyesült Ellentétek’ formafilozófiája hívja életre azt a határozottságot és jövőbelátást, amely ahhoz szükséges, hogy olyan elemeket párosítsunk össze, amelyek tradicionálisan nem feltétlenül tartoznak egymáshoz. A kreatív kontrasztok különleges eredmények elérése érdekében való használatának képessége a márka bemutatótermeinek látványában, ellentétes kiállítási- és ügyfélterekből álló formavilágában is visszaköszön világszerte.
A futurisztikus kiállítás tér sarkai hangsúlyosak, színvilága visszafogott, felületei fémesek. Utóbbiak finoman visszatükrözik a kiállított járműveket, miközben hatékonyan javítják a térérzetet is. Ennek kontrasztjaként az ügyféltérben az ívek dominálnak, sok a megvilágított fa falelem és magas minőségűek a szövetburkolatok is. Mindezzel a meghitt, pihentető és nyugodt környezet megteremtése a cél. Így a vásárlók szinte úgy szemlélhetik az autókat, mint műtárgyakat.

Díjeső

A Kia legfrissebb iF Design díjai mellett számos más rangos nemzetközi elismerés is megerősíti a márka globális formai átalakulásának sikerességét, formatervezési versenyképességét. A Niro Plug-in hibrid Red Dot-ot nyert, az EV6 GT-t pedig megválasztották a 2023-as év Legjobb Sportautójának. Az EV6 korábban a What Car? 2022-es ‘Év Autója’ díját nyerte el, és Európában is az ‘Év Autója’ lett.

KIA design díjak
iF: a világ egyik legjelentősebb formadíja

Idén összesen 10,544 jelentkező érkezett az iF Design megmérettetésére a világ 56 országából. A 20 ország formatervezési szakembereiből álló 133 tagú zsűri végül 3,572 pályaművet elemzett és vizsgált meg az első, digitális forduló után.
Az iF Design kilenc kategóriában hirdet győztest. Ezek: Termék, Kommunikáció, Csomagolás, Szolgáltatási dizájn, Építészet, Belsőépítészet, Felhasználói élmény, Felhasználói kapcsolat és Professzionális koncepció. Alkategóriából összesen 81 van. A győzteseket a www.ifdesign.com oldalon, és az iF Design App-ban mutatják be.
Az iF Design díjat 1954-ben hozta létre a Hannoverben működő iF International Forum Design GmbH, a világ egyik legnagyobb független formatervezési szervezete. A díjátadót május 15-én rendezik a Friedrichstadt palotában, Berlinben.

 

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights