Maria Teresa de Filippis-ről emlékezik a Maserati

In verseny., wtibcars
   Maria Teresa de Filippis elköltözésével elvesztettünk egy versenyzőt abból a generációból, akik még hozzájárultak az autóversenyzés történelméhez.
   Maria Teresa volt az első nő a Forma1-ben, és ezt a Maserati színeiben tette. A legelső versenye a Belgium Grand Prix volt 1958-ban egy Maserati 250F-el. A verseny világban „Pilotino” volt a beceneve, amit Juan Manual Fangio adott neki. Négy F1 versenyen indult, mindegyiken Maserati-val és egész karrierje során szorosan kapcsolódott a márkához. Az F1-es időszak után Maria Teresa több sportkocsi versenyen részt vett továbbra is Maseratival.
Maria Teresa de Filippis és férje, Theodor Huschek – Maserati Centenary, 2014
   Szeretnénk mindig emlékezni rá gyönyörű mosollyal az arcán, a mosollyal, ami mindig lenyugtatta az élet feszültségeit, más idők mosolyára, amikor az autóversenyek lovagias kihívások voltak, ahol egy nő lehetett a főszereplő.
 

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...