Porsche Mission E: ‘Az év legszebb koncepció autója’ lett Párizsban

In wtibcars
   Ezek a napok a díjakról szólnak… A Mission E ezt a címet a Mazda RX-Vision-al együtt kapta a világ autós, média, tervező és divat elitjéből álló zsűritől.


„A Fesztivál Speciális Nagy Díját” a Porsche gyári pilótája, Mark Webber nyerte a Porsche-val 2015-ben elért sikereiért.  


A Mission E – csakúgy, mint a Bugatti Vision Gran Turismo, az Aston Martin DBX vagy a Mercedes Concept IAA – a ’Dome des Invalides’ –ben lesz látható január 31-ig.

   A négy ajtós, négy üléses elektromos autó 600 lóerős és 500 km a hatótávolsága. Összkerék kormányzás és összkerék hajtás jellemzik, 100-ra pedig 3,5 másodperc alatt gyorsul. Ami a legütősebb, akkucsomagjának 80 %-os töltöttsége 15 perc alatt elérhető. Ezen adatok alapján az autós világ a frankfurti megjelenésekor a Tesla fenyegetőjeként írt az autóról. 


   Néhány műszer irányítható szemmel illetve mozdulatokkal, van ami holografikusan jelenik meg, a kijelző pedig automatikusan a vezető pozíciójához alkalmazkodik…


   Ennyit a technikáról, de ami fantasztikus, hogy az autó mindemellett gyönyörű is. Hozza a Porsche-tól elvárható letisztult, sportos eleganciát, de emellett meglovagolja a legmodernebb technológiai divat hullámait is. Reméljük sorozatgyártásba is kerül majd, bár a népautó címre csak igen kis reményekkel pályázhat…

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...

One commentOn Porsche Mission E: ‘Az év legszebb koncepció autója’ lett Párizsban

  • Az egyetlen problémám az ilyen alacsony padlójú verdákkal, hogy Magyarországon az első kátyúban elakadnának. Ezek – úgymond – igazi nyugatra termett, egyébként tényleg szép jószágok, de az osztrák határtól keletre már nem túl "életképesek" az útviszonyokat elnézve.

Comments are closed.

Verified by MonsterInsights