Itt a Mercedes AMG GLC 43 4MATIC

In videó, wtibcars


   Az AMG GLC a 3 literes V6-os biturbo motort kapta, ami 367 lóerős és 520 Nm a nyomatéka. A Mercedes ezzel a közepes SUV-al a GLA és a GLE közé akar lőni, betalálva még egy kis piaci résbe. A GLC-nek nagyon jól állnak az AMG-s morcosítások, igazán dögös külsőt kölcsönözve az autónak. 
A motorerő pedig mindenre elég, a gyorsulás sportkocsis, 4,9 másodperc 100-ig. Sajnos az önsúly 1845 kg, és ezt valószínűleg még az AIR BODY CONTROL-al kombinált AMG RIDE CONTROL sem tudja túl agilissá tenni. 
 

Az összkerékhajtás 31/69 arányban oszlik meg az első/hátsó kerék között, ami azért kellemesen játékos lehet. A városi fogyasztásra 10,8 litert írnak, kíváncsi lennék egy valós PSA méréssel ez az érték hogy alakulna, és hogy mikor fog ez az autógyárak között elterjedni. Bár aki ilyen kategóriájú autót vásárol, nem annyira veszi figyelembe a fogyasztást, sokkal inkább az EU a káros anyag kibocsátást, ami 189 g/km. 
   A motor érdekessége még, hogy a hengerfalak NANOSLIDE bevonatot kaptak, amely technológia a Forma 1-es V6 hibrid turbó motorból származik és hozzájárul a motor tartósságához és takarékosságához. Ehhez a motorhoz igazították a 9G-TRONIC váltót is egy speciális vezérlő szoftverrel, így még gyorsabb lett a váltás.
   A belső természetesen szép és igényes, bár a középkonzol engem nem vonz túlságosan. Nekem az elegancia és a sportosság nem jön át elég erősen. illetve a felágaskodó, el nem tűnő középkonzollal még mindig nem sikerült megbarátkozni. Kíváncsi lennék a vásárlók visszajelzéseire.
   De azért a hangja nagyon ott van:
A forgalmazás 2016 júniusától indul.

You may also read!

Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...
üzemanyagár csökkenés

Péntektől újra üzemanyagár csökkenés következik

A mai árcsökkenést december hónapban is üzemanyagár csökkenés követi, a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől,

Read More...