Minden magyarnak jutna egy Európában készült Toyota

In wtibcars

     Elkészült a tízmilliomodik Európában gyártott Toyota, amit a Nagy-Britanniában, Törökországban, Franciaországban, Lengyelországban, Oroszországban, a Cseh Köztársaságban, és Portugáliában – működő hat autó- és három motorgyár alkalmazottai a brüsszeli központban ünnepeltek azzal a Toyota Carina E-vel, ami 1992-ben gördült le az Egyesült Királyságban, Burnastonban nyílt üzemben, ahol a teljes körű sorozatgyártás ezzel az autóval kezdődött meg.

 A Carina E még ma is híres elnyűhetetlenségéről, ami kellemes formával párosul. Az első európai Toyota egyébként egy Corolla volt 1971-ben, ami a portugáliai Ovar városában létesített összeszerelő üzemben készült.
            Napjainkban a Toyota Auris, Auris Touring Sports és Yaris, valamint ezek hybrid változatait, továbbá Avensis, Corolla, Verso és Camry típusokat gyárt Európában. Emellett három benzinmotor, három dízelmotor és két erőátviteli egység is készül az öreg kontinensen. Azzal, hogy ekkora mértékű a gyártás és eladás is – 2015-ben 810 ezer darab Toyota és 64 ezer Lexus kelt el Európában – teret nyert az európai ízléshez még inkább alkalmazkodó modellek tervezése is.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...