Autóbusz-telephely létesül négymilliárdból Kaposváron

In MTI, wtibcars


    Kaposvár, 2016. június 21., kedd (MTI) – Telephelyet alakít ki elsősorban helyi járatú autóbuszainak Kaposvár, a 4,2 milliárd forintos beruházás kivitelezési munkálatai várhatóan az ősszel kezdődnek meg – jelentette be a város polgármestere kedden a somogyi megyeszékhelyen.
    Szita Károly (Fidesz-KDNP) elmondta, a korábban egy hulladékgazdálkodási vállalat által használt, Cseri úti területen világszínvonalú létesítmények épülnek, amelyekben főként a tavaly üzembe helyezett sűrítettgáz-üzemű autóbuszok tankolását, szervizelését, műszaki vizsgáztatását végzik majd, de a telephely szolgáltatásait külső megrendelők is igényelhetik.
A döntő részben európai uniós és állami forrásból finanszírozott projekt költségvetéséből félmilliárd forintot elektromos autóbuszok beszerzésére költenek, e járművek ott közlekednek majd, ahol a meglévő buszok nem tudnak vagy csak nehezen – tette hozzá.
A polgármester közölte: az elektromosbusz-vásárlásra nemzetközi tendert írnak ki, egyelőre nem tudni, hogy hányat tudnak venni, egy jármű ára 90 millió és 170 millió forint között van.
Gombos Attila, a városi vagyonkezelő Kapos Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója arról szólt, hogy a telephely kialakítására kiszemelt négyhektáros területen hatezer négyzetmétert építenek be. Rámutatott arra, hogy a város eddig külső cégekkel végeztette el járművei karbantartását, a fejlesztésnek köszönhetően évente több tízmillió forintot takaríthatnak meg.
Szita Károly hangsúlyozta, hogy a telephely kialakításával elindul Kaposváron a Modern városok program, amelyre 75 milliárd forintot költenek a következő években. Kiemelte, ez az évszázad fejlesztési programja Kaposváron, célja, hogy a város még élhetőbb legyen, és mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar.

MTI

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights