Autóbusz-telephely létesül négymilliárdból Kaposváron

In MTI, wtibcars


    Kaposvár, 2016. június 21., kedd (MTI) – Telephelyet alakít ki elsősorban helyi járatú autóbuszainak Kaposvár, a 4,2 milliárd forintos beruházás kivitelezési munkálatai várhatóan az ősszel kezdődnek meg – jelentette be a város polgármestere kedden a somogyi megyeszékhelyen.
    Szita Károly (Fidesz-KDNP) elmondta, a korábban egy hulladékgazdálkodási vállalat által használt, Cseri úti területen világszínvonalú létesítmények épülnek, amelyekben főként a tavaly üzembe helyezett sűrítettgáz-üzemű autóbuszok tankolását, szervizelését, műszaki vizsgáztatását végzik majd, de a telephely szolgáltatásait külső megrendelők is igényelhetik.
A döntő részben európai uniós és állami forrásból finanszírozott projekt költségvetéséből félmilliárd forintot elektromos autóbuszok beszerzésére költenek, e járművek ott közlekednek majd, ahol a meglévő buszok nem tudnak vagy csak nehezen – tette hozzá.
A polgármester közölte: az elektromosbusz-vásárlásra nemzetközi tendert írnak ki, egyelőre nem tudni, hogy hányat tudnak venni, egy jármű ára 90 millió és 170 millió forint között van.
Gombos Attila, a városi vagyonkezelő Kapos Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója arról szólt, hogy a telephely kialakítására kiszemelt négyhektáros területen hatezer négyzetmétert építenek be. Rámutatott arra, hogy a város eddig külső cégekkel végeztette el járművei karbantartását, a fejlesztésnek köszönhetően évente több tízmillió forintot takaríthatnak meg.
Szita Károly hangsúlyozta, hogy a telephely kialakításával elindul Kaposváron a Modern városok program, amelyre 75 milliárd forintot költenek a következő években. Kiemelte, ez az évszázad fejlesztési programja Kaposváron, célja, hogy a város még élhetőbb legyen, és mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar.

MTI

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights