Egy Mirai csinál tavaszt? És 50.000?

In wtibcars
Megérkezett az első Toyota Mirai a norvég Uno-X Hydrogen-hez.

   Az Egyesült Királyság, Dánia, Németország és Belgium után Norvégia az ötödik európai ország, ahol elindulhatott a világ első üzemanyagcellás szedánjának értékesítése.
   Az Uno-X Hydrogen átvette az első Toyota Mirai-t, ami kipufogógáz helyett vízgőzt ereget, de rendelkezik egy klasszikus autó előnyeivel, a tankolás pedig 5 percet vesz igénybe.
    Az Uno-X Hydrogen húsz nyilvános hidrogén töltőállomás megnyitását tervezi 2020-ig Norvégiában, valamint hamarosan megkezdik a világ első kizárólag megújuló energiával táplált hidrogén töltőállomás építését is, ezzel tovább növelve a Miura tényleges zéró emisszióját, hiszen gyakran felmerül az a kérdés, hogy például egy elektromos autóba töltött áramot milyen módon állítottak elő, és az mennyi környezetszennyezéssel járt?
    A norvég kormány is elősegíti a hidrogén hajtás terjedését a nemzeti szintű hidrogén töltőhálózat kiépítésének támogatásával, illetve sok előnnyel, amit az üzemanyagcellás autók tulajdonosainak biztosít. ( adó csökkentés, útdíj mentesség, ingyenes parkolás…)
Norvégia 2025-ig 50.000 üzemanyagcellás autó értékesítését tervezi.

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights