Egy Mirai csinál tavaszt? És 50.000?

In wtibcars
Megérkezett az első Toyota Mirai a norvég Uno-X Hydrogen-hez.

   Az Egyesült Királyság, Dánia, Németország és Belgium után Norvégia az ötödik európai ország, ahol elindulhatott a világ első üzemanyagcellás szedánjának értékesítése.
   Az Uno-X Hydrogen átvette az első Toyota Mirai-t, ami kipufogógáz helyett vízgőzt ereget, de rendelkezik egy klasszikus autó előnyeivel, a tankolás pedig 5 percet vesz igénybe.
    Az Uno-X Hydrogen húsz nyilvános hidrogén töltőállomás megnyitását tervezi 2020-ig Norvégiában, valamint hamarosan megkezdik a világ első kizárólag megújuló energiával táplált hidrogén töltőállomás építését is, ezzel tovább növelve a Miura tényleges zéró emisszióját, hiszen gyakran felmerül az a kérdés, hogy például egy elektromos autóba töltött áramot milyen módon állítottak elő, és az mennyi környezetszennyezéssel járt?
    A norvég kormány is elősegíti a hidrogén hajtás terjedését a nemzeti szintű hidrogén töltőhálózat kiépítésének támogatásával, illetve sok előnnyel, amit az üzemanyagcellás autók tulajdonosainak biztosít. ( adó csökkentés, útdíj mentesség, ingyenes parkolás…)
Norvégia 2025-ig 50.000 üzemanyagcellás autó értékesítését tervezi.

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...