A MikulásGyár és az autók – videóval

In auto, család, hír, jótékonyság

                A minap a MikulásGyárban jártunk, annak apropóján, hogy megajándékozták az Ercsiben lévő szegény roma gyerekeket játékokkal, édességgel és almával. Az a munka, ami évről évre a MikulásGyárban zajlik, rengeteg gyermeknek okoz örömet országszerte. Ide gyűjtik össze a rengeteg adományt – játékot, élelmiszert, édességet, mindenfélét – és az Önkéntesek, a Vöröskereszt és a Honvédség segítségével szortírozzák, szétosztják azt.

                Autós vonatkozása is van a dolognak, mivel a logisztikai kérdések megoldására a Toyota egy HiLuxszal és egy Proace-el támogatja a munkát.

De azért a legütősebb, amivel aznap épp katonák érkeztek, egy Rába H14-es volt. A magyar terepjáróban egy 6 literes sorhatos 280 lóerős dizel motor van és a sofőrje nagyon szereti. Ha esetleg egy rénszarvas elakadna, ez biztosan kirántja.

                Bemehettünk a gyárba, ami főleg gyerekszemnek nagyon magával ragadó lehet. Itt szortírozzák az ajándékokat az önkéntesek. Mi is kaptunk MikulásGyáros mellényt és beállhattunk a szorgalmas önkéntesek közé.

                De van itt Mese Posta, ahol a gyerekek írhatnak Jézuskának, hogy milyen ajándékot szeretnének. Van Mese Vonat, amit még a hideg ellenére is kipróbáltak a legkisebbek. Lehet kapni sok finomságot és ha túl sokat ettünk, a hátsó jégpályán még korizhatunk is egyet.

Nagyon köszönjük a MikulásGyárnak a sok ajándékot az ercsi roma gyerekek és szüleik nevében és sok sikert kívánunk további munkájukhoz!

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...