A MikulásGyár és az autók – videóval

In auto, család, hír, jótékonyság

                A minap a MikulásGyárban jártunk, annak apropóján, hogy megajándékozták az Ercsiben lévő szegény roma gyerekeket játékokkal, édességgel és almával. Az a munka, ami évről évre a MikulásGyárban zajlik, rengeteg gyermeknek okoz örömet országszerte. Ide gyűjtik össze a rengeteg adományt – játékot, élelmiszert, édességet, mindenfélét – és az Önkéntesek, a Vöröskereszt és a Honvédség segítségével szortírozzák, szétosztják azt.

                Autós vonatkozása is van a dolognak, mivel a logisztikai kérdések megoldására a Toyota egy HiLuxszal és egy Proace-el támogatja a munkát.

De azért a legütősebb, amivel aznap épp katonák érkeztek, egy Rába H14-es volt. A magyar terepjáróban egy 6 literes sorhatos 280 lóerős dizel motor van és a sofőrje nagyon szereti. Ha esetleg egy rénszarvas elakadna, ez biztosan kirántja.

                Bemehettünk a gyárba, ami főleg gyerekszemnek nagyon magával ragadó lehet. Itt szortírozzák az ajándékokat az önkéntesek. Mi is kaptunk MikulásGyáros mellényt és beállhattunk a szorgalmas önkéntesek közé.

                De van itt Mese Posta, ahol a gyerekek írhatnak Jézuskának, hogy milyen ajándékot szeretnének. Van Mese Vonat, amit még a hideg ellenére is kipróbáltak a legkisebbek. Lehet kapni sok finomságot és ha túl sokat ettünk, a hátsó jégpályán még korizhatunk is egyet.

Nagyon köszönjük a MikulásGyárnak a sok ajándékot az ercsi roma gyerekek és szüleik nevében és sok sikert kívánunk további munkájukhoz!

You may also read!

Mi történik, ha egy autó falnak ütközik 150 km/h sebességgel?

A mérnökök világszerte törésteszteket végeznek az autókon, vizsgálják a törés, sérülés mértékét és az utasok védelmét. Ezekkel a tesztekkel

Read More...

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...