A MikulásGyár és az autók – videóval

In auto, család, hír, jótékonyság

                A minap a MikulásGyárban jártunk, annak apropóján, hogy megajándékozták az Ercsiben lévő szegény roma gyerekeket játékokkal, édességgel és almával. Az a munka, ami évről évre a MikulásGyárban zajlik, rengeteg gyermeknek okoz örömet országszerte. Ide gyűjtik össze a rengeteg adományt – játékot, élelmiszert, édességet, mindenfélét – és az Önkéntesek, a Vöröskereszt és a Honvédség segítségével szortírozzák, szétosztják azt.

                Autós vonatkozása is van a dolognak, mivel a logisztikai kérdések megoldására a Toyota egy HiLuxszal és egy Proace-el támogatja a munkát.

De azért a legütősebb, amivel aznap épp katonák érkeztek, egy Rába H14-es volt. A magyar terepjáróban egy 6 literes sorhatos 280 lóerős dizel motor van és a sofőrje nagyon szereti. Ha esetleg egy rénszarvas elakadna, ez biztosan kirántja.

                Bemehettünk a gyárba, ami főleg gyerekszemnek nagyon magával ragadó lehet. Itt szortírozzák az ajándékokat az önkéntesek. Mi is kaptunk MikulásGyáros mellényt és beállhattunk a szorgalmas önkéntesek közé.

                De van itt Mese Posta, ahol a gyerekek írhatnak Jézuskának, hogy milyen ajándékot szeretnének. Van Mese Vonat, amit még a hideg ellenére is kipróbáltak a legkisebbek. Lehet kapni sok finomságot és ha túl sokat ettünk, a hátsó jégpályán még korizhatunk is egyet.

Nagyon köszönjük a MikulásGyárnak a sok ajándékot az ercsi roma gyerekek és szüleik nevében és sok sikert kívánunk további munkájukhoz!

You may also read!

Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...
keresletnövekedés villanyautókra

Több mint 20%-os keresletnövekedés villanyautókra

Bár a magánszemélyek, a taxisok és a mezőgazdasági gépeket üzemeltetők még mindig a 480 forintos hatósági áron tankolhatnak, a

Read More...
olcsóbb benzin

Pénteken csökken a benzin piaci ára

Pénteken tovább csökken a 95-ös benzin ára, ami egy igen különös jelenség üzemanyaghiányos helyzetben. A csökkenés mértéke bruttó 8

Read More...