Bemutatták a Ferrari SP 275 rw competizione-t

In auto, bemutató, hír

A Ferrari Design Központ és a Pininfarina által közösen tervezett legújabb Ferrari, az SP 275 rw competizione az F12 Berlinetta alapjára épült, de erősebb hajtáslánccal látták el: a korlátozott darabszámú F12 tdf V12-es motorját és sebességváltóját kapta.

A 60-as évek legendás orrmotoros V12 Berlinettája, a 275 GTB ihlette meg az SP 275 rw competizione tervezőit. Modern értelmezést kaptak a régi formák, a tiszta ívek. Valamelyest szélesedett a nyomtáv, ezzel egy áramvonalas, még határozottabb kiállású autót terveztek.

Visszaköszönnek 275 BTB jellegzetes beömlő nyílásai, és a versenyzésre fejlesztett előd  alumínium tanksapkája (a 06885 alváz számú autó, amely 1965-ben megnyerte a Le Mans 24 órás verseny GT kategóriáját, az abszolút győztes 250 LM mögött harmadik helyen ért célba). A sárga színnel szintén a 275 GTB-re emlékeznek, ilyen volt az Ecurie Francorchamps csapat festése.

A jármű orr-részén a Ferrari beömlő rácsot finoman illesztették a motorháztető jellegzetes, de mégsem harsány kiemelkedéshez. A keskeny függőleges fényszórók, és a 20 colos kovácsolt kerekek teszik igazán egyedivé a típus megjelenését.

 

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights