Bemutatták a Ferrari SP 275 rw competizione-t

In auto, bemutató, hír

A Ferrari Design Központ és a Pininfarina által közösen tervezett legújabb Ferrari, az SP 275 rw competizione az F12 Berlinetta alapjára épült, de erősebb hajtáslánccal látták el: a korlátozott darabszámú F12 tdf V12-es motorját és sebességváltóját kapta.

A 60-as évek legendás orrmotoros V12 Berlinettája, a 275 GTB ihlette meg az SP 275 rw competizione tervezőit. Modern értelmezést kaptak a régi formák, a tiszta ívek. Valamelyest szélesedett a nyomtáv, ezzel egy áramvonalas, még határozottabb kiállású autót terveztek.

Visszaköszönnek 275 BTB jellegzetes beömlő nyílásai, és a versenyzésre fejlesztett előd  alumínium tanksapkája (a 06885 alváz számú autó, amely 1965-ben megnyerte a Le Mans 24 órás verseny GT kategóriáját, az abszolút győztes 250 LM mögött harmadik helyen ért célba). A sárga színnel szintén a 275 GTB-re emlékeznek, ilyen volt az Ecurie Francorchamps csapat festése.

A jármű orr-részén a Ferrari beömlő rácsot finoman illesztették a motorháztető jellegzetes, de mégsem harsány kiemelkedéshez. A keskeny függőleges fényszórók, és a 20 colos kovácsolt kerekek teszik igazán egyedivé a típus megjelenését.

 

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...