Itt az új Lamborghini Aventador S

In auto, bemutató, hír

A napokban bemutatták a Lamborghini V12-es zászlóshajójának következő generációját, melynek dizájnja az aerodinamikára koncentrál.  Az Aventador S összkerék kormányzást kapott, illetve tovább fejlesztették a felfüggesztést és az elektronikát. Klassz extra a testre szabható vezetési mód lehetősége a gyári STRADA, SPORT és CORSA programok mellett.

                A 6,5 literes V12-es szívó erőforrás 740 lóerő leadására képes 8500-as percenkénti fordulaton, a maximális nyomatéka pedig 690 Nm, így a 100 km/h 2,9 másodperc alatt van meg. A brutális szupersportkocsi végsebessége 350 km/h. A megnövelt teljesítmény mellett a vezetési élményt is fokozták, ehhez járul hozzá az összkerék hajtás. Az autó kapott még start-stop rendszert és henger lekapcsolgatással is próbál takarékosabb lenni. Kis terhelésnél csak 6 henger üzemel a 12-ből. Az Aventador S 1575 kg, köszönhető ez a szénszálas monocoque váznak.

                A dizájn, ha összességében nézzük, visszavezet egészen a Countach-ig. Az oldalsó légbeömlők és a körülötte lévő erősen letisztult vonalak a középmotoros gép erejét hivatottak hangsúlyozni, és persze hogy hűtsék az erőforrást. A hátsó kerék előre meredő kerékjárata abszolút az ősre mutat vissza, ahogy a fölül lévő fekete légbeömlők is. Az új kipufogó végek dizájnját a Space Shuttle ihlette.

                Az elejét tekintve minden szélesebb és még szélesebbnek látszik, az alsó rész pedig egy kígyó szájára emlékeztet. Az autó ára várhatóan 100 millió forint körül lesz.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...