Dakar 2017 – harmadik szakasz – Barreda az élre tört, Peterhansel föltámadt

In auto, hír, sport

John Barreda kiváló teljesítményt nyújtott a tegnapi etapon a San Salvador de Jujuy-ba vezető úton, és a speciális szakaszt megnyerve, hatalmas fölényre tett szert riválisaival szemben, ami talán döntő lépés is lehet élete első Dakar diadalához. Stephane Peterhansel pedig egy lépéssel közelebb került élete 13. Dakar győzelméhez az által, hogy a legesélyesebbnek tartott Nasel Al-Attiyah a számos problémával küzdő Toyotájával rengeteg időt vesztett és az élről is lekerült.

 

A tegnapi nap szembetűnő változást hozott a tájon. A versenyzők elé hatalmas hegyek tornyosultak, durván 5000 méteres szintkülönbségen kellett átverekedniük magukat, ami keményen elfárasztotta őket a nap végére. Folyómedreken és gyors, de nagyon kanyargós utakon kellett haladniuk, majd a cél előtt göröngyös, embert próbáló szakaszon kellett átjutniuk, közben még arra is ügyelve, hogy a hőségben hűtsék magukat, de ne veszítsenek ezzel sok időt az úton San Salvador de Jujuy felé.

 


Stage 3 Summary – Car/Bike – (San Miguel de… by Dakar

Joan Barreda kalapácsként ütötte ki riválisait a harmadik szakaszban. Már a speciális szakasz első kilométerein hatalmas előnyre tett szert a Honda versenyzője, amit egyre csak növelt, míg az első checkpoint-ba 20 perccel az esélyes Toby Price előtt ért célba, aki így összeítésben bőven Barreda mögé került. Egy másik nagy meglepetés Sam Sunderland teljesítménye, aki a spanyol után 13 perc 29 másodperccel beérkezve leelőzte Paulo Goncalves-t az összesítésben, így a második helyre jött fel. Az autózásban Stéphane Peterhansel nyújtotta a legjobb teljesítményt, elsőként érkezve San Salvador de Jujuy-ba. Elől továbbra is Sébastian Loeb és Carlos Sainz áll, így az első 3 helyen a Peugeot versenyzői vannak. Noha hosszú ideig vezetett, de az autóval való problémák miatt Nasser Al-Attiyah nagyon sok időt vesztett, akárcsak csapattársa Giniel de Villiers. A quad versenyben Gastón González megszerezte első szakaszgyőzelmét és az összesítésben második helyre jött fel, az új első helyezett mögé, aki nem más, mint a nap befutója, Ignacio Casale. Végül teherautó kategóriában Eduard Nikolaev szerezte meg a Kamazzal az első győzelmét, bár csak 48 másodperccel ért be hamarabb, mint a Tatra-t vezető Martin Kolomy, aki így sajnos az összesítésben elvesztette a vezetést Nikolaev mögött, csupán 33 másodperccel.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights