Bentley Continental Supersport – A világ leggyorsabb luxus négyülésesét rejtették a képek – videóval

In auto, bemutató

     A 336 km/h végsebesség és a 3,5 másodperces 0-100 gyorsulás tényleg fantsztikus, főleg úgy, hogy a kupé 2280 kg, a kabrió pedig még ennél is nehezebb:2450 kg. A W12-es motor teljesítményét 700 lóerőre, a nyomatékát pedig 1017 Nm-re húzták fel. A teljesítmény növekedését nagyobb turbókkal, nagyobb töltő levegő hűtővel és újabb vezérlő elektronikával érték el.

    Stefan Sielaff, a dizájn igazgató elmondta, habár ez is egy luxus autó, itt már a teljesítmény is nagy hangsúlyt kapott a külső kialakításában, gondolt itt a levegő belépőkre és szpoilerekre. Az autó hangjának jót tesz a titanium kipufogó rendszer, ami még 5 kg súlycsökkentést is eredményez – (csepp a tengerben). Illetve ekkora tömeg és teljesítmény párosnál jól jönnek a karbon kerámia fékek, amik elől 420 ! mm-esek. A legszebb mégis a gyár által megadott fogyasztási érték: városban 24 liter. Hát ez még nem elektromos autó, hála Istennek!

 

    Tudom hogy nagy meg nehéz, de eszméletlen klassz lehet egy ilyen szörnyeteget meghajtani. A videón is átjön az elegancia és a mértéktelen erő kombinációja, ahogy szinte tolja maga elött a hegyeket, és gyűri maga alá az aszfaltot. A hangja pedig lenyűgöző. És ahogy hátrahökkölünk a teljesítményétől, biztosan ezt fogjuk tenni az árától is. 

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights