Lesznek-e elbocsátások az Opelnél?

In auto, autóipar, hír

A hétvégén újabb sajtóhírek jelentek meg az Opel eladásával kapcsolatban, állítólag a PSA 2 Milliárd EUR-t is adna érte. Bár a német kormány hivatalosan nem vesz részt a tárgyalásokon, mégis mindent megtesz azért hogy a három németországi üzemben ne legyenek elbocsátások és a beruházások, fejlesztések folytatódjanak. 

A Peugeot-Citroen egyelőre annyit ígért, hogy 2018-ig nem lesznek elbocsátások és 2020-ig a fejlesztéseket folytatni fogják.

Szakértők szerint a második legnagyobb európai autógyártóvá váló Citroen hosszabb távon elbocsátásokra kényszerülhet, mivel ugyanazon szűkülő európai piacra gyártanak középkategóriás modelleket. 

A legnagyobb kihívás a költségcsökkentés és a gyártás ésszerűsítése lesz, elsősorban Kaiserslautern-i üzem kerülhet veszélybe, mert ott állítják elő az Opel dízelmotorokat, és ebben a technológiában a PSA fejlettebbnek számít.

Továbbra is kérdés az Opel elektromos autó üzletága, továbbá hogy a stratégiai részlegek átkerülnek-e Franciaországba, amire hasonló esetben már volt példa.

Sajtóértesülések szerint a március 9-i genfi autószalon kezdetéig megköttetik a frigy, hogy ennek mindenki tud-e örülni, az hamarosan kiderül.

You may also read!

Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...
üzemanyagár csökkenés

Péntektől újra üzemanyagár csökkenés következik

A mai árcsökkenést december hónapban is üzemanyagár csökkenés követi, a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől,

Read More...