Lesznek-e elbocsátások az Opelnél?

In auto, autóipar, hír

A hétvégén újabb sajtóhírek jelentek meg az Opel eladásával kapcsolatban, állítólag a PSA 2 Milliárd EUR-t is adna érte. Bár a német kormány hivatalosan nem vesz részt a tárgyalásokon, mégis mindent megtesz azért hogy a három németországi üzemben ne legyenek elbocsátások és a beruházások, fejlesztések folytatódjanak. 

A Peugeot-Citroen egyelőre annyit ígért, hogy 2018-ig nem lesznek elbocsátások és 2020-ig a fejlesztéseket folytatni fogják.

Szakértők szerint a második legnagyobb európai autógyártóvá váló Citroen hosszabb távon elbocsátásokra kényszerülhet, mivel ugyanazon szűkülő európai piacra gyártanak középkategóriás modelleket. 

A legnagyobb kihívás a költségcsökkentés és a gyártás ésszerűsítése lesz, elsősorban Kaiserslautern-i üzem kerülhet veszélybe, mert ott állítják elő az Opel dízelmotorokat, és ebben a technológiában a PSA fejlettebbnek számít.

Továbbra is kérdés az Opel elektromos autó üzletága, továbbá hogy a stratégiai részlegek átkerülnek-e Franciaországba, amire hasonló esetben már volt példa.

Sajtóértesülések szerint a március 9-i genfi autószalon kezdetéig megköttetik a frigy, hogy ennek mindenki tud-e örülni, az hamarosan kiderül.

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...