Lesznek-e elbocsátások az Opelnél?

In auto, autóipar, hír

A hétvégén újabb sajtóhírek jelentek meg az Opel eladásával kapcsolatban, állítólag a PSA 2 Milliárd EUR-t is adna érte. Bár a német kormány hivatalosan nem vesz részt a tárgyalásokon, mégis mindent megtesz azért hogy a három németországi üzemben ne legyenek elbocsátások és a beruházások, fejlesztések folytatódjanak. 

A Peugeot-Citroen egyelőre annyit ígért, hogy 2018-ig nem lesznek elbocsátások és 2020-ig a fejlesztéseket folytatni fogják.

Szakértők szerint a második legnagyobb európai autógyártóvá váló Citroen hosszabb távon elbocsátásokra kényszerülhet, mivel ugyanazon szűkülő európai piacra gyártanak középkategóriás modelleket. 

A legnagyobb kihívás a költségcsökkentés és a gyártás ésszerűsítése lesz, elsősorban Kaiserslautern-i üzem kerülhet veszélybe, mert ott állítják elő az Opel dízelmotorokat, és ebben a technológiában a PSA fejlettebbnek számít.

Továbbra is kérdés az Opel elektromos autó üzletága, továbbá hogy a stratégiai részlegek átkerülnek-e Franciaországba, amire hasonló esetben már volt példa.

Sajtóértesülések szerint a március 9-i genfi autószalon kezdetéig megköttetik a frigy, hogy ennek mindenki tud-e örülni, az hamarosan kiderül.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...