Lesznek-e elbocsátások az Opelnél?

In auto, autóipar, hír

A hétvégén újabb sajtóhírek jelentek meg az Opel eladásával kapcsolatban, állítólag a PSA 2 Milliárd EUR-t is adna érte. Bár a német kormány hivatalosan nem vesz részt a tárgyalásokon, mégis mindent megtesz azért hogy a három németországi üzemben ne legyenek elbocsátások és a beruházások, fejlesztések folytatódjanak. 

A Peugeot-Citroen egyelőre annyit ígért, hogy 2018-ig nem lesznek elbocsátások és 2020-ig a fejlesztéseket folytatni fogják.

Szakértők szerint a második legnagyobb európai autógyártóvá váló Citroen hosszabb távon elbocsátásokra kényszerülhet, mivel ugyanazon szűkülő európai piacra gyártanak középkategóriás modelleket. 

A legnagyobb kihívás a költségcsökkentés és a gyártás ésszerűsítése lesz, elsősorban Kaiserslautern-i üzem kerülhet veszélybe, mert ott állítják elő az Opel dízelmotorokat, és ebben a technológiában a PSA fejlettebbnek számít.

Továbbra is kérdés az Opel elektromos autó üzletága, továbbá hogy a stratégiai részlegek átkerülnek-e Franciaországba, amire hasonló esetben már volt példa.

Sajtóértesülések szerint a március 9-i genfi autószalon kezdetéig megköttetik a frigy, hogy ennek mindenki tud-e örülni, az hamarosan kiderül.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights