Kamionnal a finn prérin – Mercedes Arocs

In auto
Kamionnal a finn prérin

          Friedhelm Schäfer német teherautó sofőr nyolc éve költözött Finnországba. Azóta vezeti négy tengelyes Mercedes-Benz Arocs-át egy öt tengelyes utánfutóval. A kilenc tengelyes szerelvénnyel Friedhelm egy finn faárú szállító cégnek fuvaroz.

Kamionnal a finn prérin

           Naponta 76 tonna faárút mozgat meg, amit 80-280 km körüli távokra szállít havas, illetve jeges utakon -20 °C hidegben. Az igen nehéz körülmények között Friedhelm különösen örül az Arocs jó kezelhetőségének, kényelmének és 360 lóerős teljesítményének, melyekkel hű társa a finn prérin.

          Azt hiszem, ilyen körülmények között valóban szükség van a tökéletes megbízhatóságra, és semmiképpen nem lehet megkockáztatni egy elakadást. Amelyik teherautó itt bizonyít, az valóban letett valamit az asztalra. Persze, ugyanez elmondható a sofőrre is. 

Kamionnal a finn prérin

            Napjaink hétköznapi lovagjai a kamionsofőrők. És itt főleg azokra gondolok, akik akár hetekig nem látják családjukat, szeretteiket. Sokszor az anyagiak miatt kényszerülnek erre a kemény munkára, bár van, akinek gyermekkora óta ez a vágya. Mindenesetre minden tiszteletet megérdemelnek!

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights