Öt hónapos kaland egy Porsche 928-al, családi kaland

In auto, Classic, család, hír, veterán
Öt hónapos kaland egy Porsche 928-al

      30.000 kilométert tettek meg Párizsból New Yorkba, Vlagyivosztokon keresztül: Két fiával együtt, a francia Philippe Delaporte vállalkozott erre a mesés túrára. Körbeautózták a világ autózható részét egy Porsche 928-as fedélzetén és a szemkápráztató utazás egy felejthetetlen élménnyel gazdagította őket.

Öt hónapos kaland egy Porsche 928-al

 

Öt hónapos kaland egy Porsche 928-al

       A család évek óta híres nagy utazásaikról. Első nagy útjukat 2011-ben tették meg, amikor 27 országot és 23 fővárost autóztak be. Tavaly született meg a világkörüli út gondolata a családfő fejében, amire ismét fiaival, Thibault-al és Baudionnal indult. 5 hónapig autóztak, felváltva vezették a Porsche-t Párizsból Oroszországba, Szibérián át, Japánon keresztül. Japán után átkeltek az óceánon és Alaszkánál kötöttek ki, ahonnan szintén mesés út vezetett a Kanadai erdőségeken keresztül New Yorkba.

        De hogyan fért el három felnőtt kényelmesen a sport autóban, teheti fel az olvasó a kérdést. Erre a kérdésre Philippe nevetve válaszolt: “Két részre osztottuk az utazást és egy-egy külön részre jöttek velem a fiúk. Az első rész az Európán és Ázsián végig vonuló szakasz, a második pedig az Észak-Amerikát átszelő. Mindenesetre az biztos, hogy minden autórajongó apa álma teljesülhetett nálam, hogy a fiaimmal és kedvenc kocsimmal utazhattam körbe a világot.”

Öt hónapos kaland egy Porsche 928-al

      A 928-as gyönyörű Porsche. Mi a kis testvért, egy 924-est próbáltunk ki tavaly.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...