Az Audi nagy klasszikusai

In auto, autó kiállítás, Classic, hír, veterán
Az Audi nagy klasszikusai

        Az Audi Tradition teljes gőzzel startol 2017-ben.  Ebben az évben az autózás szerelmesei több, mint 20 nemzeti és nemzetközi eseményen csodálhatják meg a gyönyörű autó klasszikusokat Európa szerte. Az Audi rally korszak rajongói nyomon követhetik a kétszeres világbajnok Walter Röhrl-t, amint majd Audi Sport Quattro S1-esét terelgeti a Festival of Speed-en Goodwodban ( június 29 – július 02.)

Öt gyönyörű NSU lesz látható a Techno Classican
The Design-Icon: NSU Ro 80.

Öt NSU a Techno Classica-n

        Az éves program a Techno Classica-val indul Essenben április 05 és 09 között. Az Audi stand a 7-es pavilonban lesz, a mottója pedig: “NSU – a vezetés új útja” lesz. Az Audi Tradition csak NSU-kat fog kiállítani, az Audit megelőző márkát. Többek között az ikonikus NSU Ro 80-at. Ezt a modellt 50 éve mutatták be. Az Audi egy 1967-es és egy 1977-es Ro 80-at fog bemutatni, ahogy azt már korábban is írtuk. A standon lesz még NSU Prinz 30 (1962), NSU Sport Prinz (1964) és egy NSU 1000 TTS (1970). A szervezők kb. 180.000 látogatót várnak Essenbe.

Walter Röhrl újra az S1-ben

        Az Audi rally  rajongók nagyon várják a Goodwood Festival of Speed-et. Walter Röhrl újra beül kedvenc Audijába. A 70 éves rally legenda 1980-ben és 1982-ben volt világbajnok, majd 1987-ben egy Audi Sport Quattro S1 volánjánál begyüjtötte a Pikes Peak felfutó győzelmet az USA-ban. 30 évvel később egy nagyon hasonló autóban Walter Röhrl ismét nekivág a hegyi utaknak a Goodwood Festivalon. “Nagyon várom, hogy újra az Audi Pikes Peak-ben üljek. Az, hogy vezethetem ezt az autót Goodwoodban, számomra valami igazán izgalmas dolog.

Az Audi nagy klasszikusai
The Auto Union silverarrow legend: Auto Union Type C with 16 cylinders and 520 hp from 1936.

        Idén az Auto Union Silver Arrows-ok legerősebbikje, az Auto Union Type C versenyautó két rangos esemény startvonalához is odaáll. A 16 hengeres szörnyeteg a Großglockner Grand Prix (szeptember 21 to 24) hegyi útjain fogja erejét megmutatni. A ’30 években az Auto Union pilótái nagy sikerrel terelgették a Type C-t a népszerű hegyi versenyeken. A legsikeresebb pilóta Hans Stuck volt, aki még a “A Hegy Királya” becenevet is elnyerte. Nyomdokait a hegyi versenyeken fia, Hans-Joachim Stuck fogja követni a Großglockner-en. A korábbi F1 pilóta így nyilatkozott: “Édesapám nyomdokait követve vezetni ezt az autót, ez mély érzelmeket ébreszt bennem.” Az 1936-os Type C 520 lóerejét a Classic Days rendezvényen Castle Dyck-ben ( augusztus 4-6) is demonstrálni fogja. A Goodwood német megfelelőjén az Audi Tradition mást is fel fog villantani, többek között az Audi Type C “Alpine Victor”-t 1919-ből.

Az Audi nagy klasszikusai
One of the oldest automobiles in the collection of Audi Tradition: The Audi Type C “Alpensieger” from 1919.

A további programok 2017-ben

          A további programok: Danube Classic ( június 22 – 24) az Audi Ingolstadt főhadiszállása környékén, a Heidelberg Historic (július 13 – 15) Neckarsulm közelében, a Sachsenring Classic (június 16 – 18), a Bodensee Klassik ( május 4 – 6), Sachsen Classic (augusztus 17 – 19),a Kitzbüheler Alpenrallye (június 7 – 10), Schloss Bensberg Supersport Classics (július 1 – 3) és a Gran Premio Nuvolari Olaszországban (szeptember 14 – 17).

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights