Az új Honda Civic Type R rekord időt futott a Nürburgringen (videóval)

In auto, hír
Honda Civic Type R rekord

               Az új Honda Civic Type R 7 perc 43,8 másodperces időt futott a Nürburgringen. Ez az idő elég a leggyorsabb elsőkerék hajtású címhez a Zöld Pokolban. Az új Type R közel hét másodperccel lett gyorsabb az elődjénél.

               A gyártó megjegyzi, ezt a kört a tesztek utolsó fázisában futotta a Civic, száraz pályán, ideális viszonyok között mind a tapadás, mind a hajtás teljesítménye szempontjából.

 

               Jól látható, mennyire ott van a Civic az úton, igen hasznos a nagy szilárdságú kasztni és a hátsó multi-link futómű is jól teszi a dolgát.

A Honda ideje csak 6 másodperccel marad el a BMW M4 CS-étől

               Viszonyítási alapnak – hogy mennyire jó idő is ez – a BMW M4 CS a maga 460 lóerejével  7 perc 38 másodperces kört ment. Vagyis a 320 lóerős Honda nem egész 6 másodperccel marad el a BMW M4-esétől.

               Ez igazán jó reklám a Civicnek. Ezek szerint tényleg ütős a 2.0 literes VTEC turbo motor. Illetve a Nürburgringen hasznos volt a rövidebb váltó áttétel. A videón is látszik, hogy 200 km/h fölött is még milyen vehemensen gyorsít a japán hot hatch. Persze – amit minden ilyen rekordnál el kell mondani – a Honda teszt pilótája fantasztikusan terelgette a Type R-t ezen az embert és gépet próbáló pályán.

 

Honda Civic Type R rekord

 

             Az új Civic Type R gyártása 2017 nyarán kezdődik az angol swindoni gyárban az európai ügyfelek számára. Egy ilyen promó valószínűleg jót fog tenni az eladásoknak. 

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights