Skoda Karoq – jön a Skoda kompakt SUV-ja

Skoda Karoq

               A Skoda paletta bővítésének következő lépése a Kodiaq után a Skoda Karoq. A kompakt SUV-ról a szokásos csepegtetős stílusban érkeznek az infó és kép morzsák. Álcázott mivoltában már a teljes autót megmutatták, de az álca nélküli verzióból még csak részleteket láttatnák. Csakhogy ez a Karoq teljesen úgy néz ki, mint amiről a Totalcar tegnap megmutatott néhány kémfotót. És tényleg nem Yeti, hanem Koraq.

Skoda Karoq

 

A fő motívum a nyíl

               A dizájn közel van a Kodiaq-hoz, csak kicsit kisebb. 4,382 mm hosszú, 1,841 mm széles és 1,605 mm magas.  Ahogy arról a gyári marketing szól, a nyíl, ami a Skoda emblémájának is része, a fő motívum. Mindenesetre egy kellemes arányú, formás kompakt SUV-ot hoztak össze. Érdekes lesz majd leplezetlenül és egészében látni az új Skoda modellt ( például a kémfotókon), milyen lesz például az oldalán végig futó egyenes vonal? Az orr rész nagyon jól sikerült, letisztult és dinamikus a cápa állkapoccsal és a szűkülő fényszórókkal.

Skoda Karoq

 

Milyen motorokat kap?

 

               Az autóba 5 féle motort – két benzinest és három dizelt – tesznek 115 és 190 lóerő között, 1.0 literestől a 2.0 literesig. Természetesen LED világítást kap, a hátsó üléssort pedig a VarioFlex rendszer teszi nagyon praktikussá. A csomagtér ajtó egy kellemes cselgáncs mozdulatra is feltárul.

Skoda Karoq

               Az autó neve egyébként egy Dél-Alaszka közeli szigeten élő bennszülött törzs, az Alutiiq nyelvéből ered. Tehát a név így áll össze: ’KAA’RAQ’ mint autó és ’RUQ’ mint nyíl. Ebből lett a Karoq.

               Az autó bemutatója május 18-án lesz Stockholmban.

Skoda Karoq

Verified by MonsterInsights