Retro Autó és RC Modell találkozó – Retro Majális Szentendrén – Milyen volt?

Retro Majális Szentendrén

               Az idei szentendrei Retro Majális – vagy hivatalos nevén Retro Autó és RC Modell Találkozó – igazán jól sikerült. Retro Ernő – a rendezvény szervezője – kitett magáért. Szép számmal gyűltek össze szemrevaló autók a ’60-as évektől a ’90-es évekig.

Retro Majális Szentendrén

 

               Volt itt Skoda 100, Fiat 500, Moszkvics 412 a keleti blokkból, mind gyönyörű állapotban.

Retro Majális Szentendrén

              A nap leghosszabb vizuális élményét viszont egyértelműen egy 1967-es Chrysler Newport nyújtotta a maga 6 méteres hosszával. Ez az 50 éves 332 lóerős cirkáló minden porcikájában gyönyörű volt.

               Persze voltak motorok is, de az egyik fő hangulat keltő elem – a gyerekek kedvence – egy traktor volt. A kis traktor lépésben haladt, a 4-5 éves pilóták pedig egymást váltották a még nem karbon kokpitben.

 

https://youtu.be/oiFKZ-cVdiI

 

Nagyon jó volt a hangulat

               Az autók és autósokon, motorok és motorosokon kívül rengeteg volt a nézelődő. Fiatalok, öregek, családosok és egyedülállók mind megtalálták a kedvükre való látványt és szórakozást. Csapatépítés címen lehetett lövöldözni az Airsoft Hungary Lézertag sátrában. Szólt, inkább dübörgött a zene, mindenkit meginterjúvolt a konferanszié. Ez jövőre lehetne egy kicsit halkabb, mert ezek mellett a régi vasak mellett nagyon jó hangulatú beszélgetések alakulnának ki. Így is sokat beszélgettünk, de eléggé torok próbáló volt.

            Nagy sikert aratott a tombola, aminek korhű nyereményeit a Retro Design Center biztosította.

 

Retro Majális Szentendrén

            Retro Ernő pedig egy tűzoltó kocka Ladával és Skoda Retro Taxijával várta a látogatókat. Volt majorette bemutató és nagy tételben fogyott a retro lángos.

 

Rengeteg izgalmas RC Modellt láthattunk

Retro Majális Szentendrén

              A gyerekek és felnőttek egyaránt leragadtak a modell autós standoknál. Igazán klassz volt a teljesen élethű versenyautókat, kamionokat, rakodógépeket működés közben megfigyelni. Egy-egy drifter beállítottságú RC tulajdonos pedig az andalgó tömeget késztette néha gyors kitérő mozdulatokra.

 

https://youtu.be/dglYVm2KG8Q

 

Autósajtó Stand és autós szépségverseny

         A mi standunknál fotó és videó összeállítással és szóróanyaggal vártuk egy kellemes beszélgetésre a már meglévő és jövendő olvasókat. Mindenki nagyon kedves és nyitott volt. Sok új ismeretség született. Itt szeretném bejelenteni, hogy Retro Majális Autósajtó Szépségversenyt hirdetünk. A találkozón lefotóztuk a szép autókat. Ezekből a szerkesztőségi tagokkal kiválasztjuk az öt legszebb példányt. Ezek kerülnek majd ki az oldalunkra, ahol az olvasók szavazatai alapján eldől, ki lesz a győztes. Amely autó pedig megnyeri, azzal és tulajdonosával készítünk egy bemutató cikkett.

           Nagyon kellemes volt a szentendrei autós és modell találkozó. Jövőre várjuk a folytatást.

Verified by MonsterInsights