Retro Autó és RC Modell találkozó – Retro Majális Szentendrén – Milyen volt?

In auto, autó kiállítás, Classic, család, hír, veterán
Retro Majális Szentendrén

               Az idei szentendrei Retro Majális – vagy hivatalos nevén Retro Autó és RC Modell Találkozó – igazán jól sikerült. Retro Ernő – a rendezvény szervezője – kitett magáért. Szép számmal gyűltek össze szemrevaló autók a ’60-as évektől a ’90-es évekig.

Retro Majális Szentendrén

 

               Volt itt Skoda 100, Fiat 500, Moszkvics 412 a keleti blokkból, mind gyönyörű állapotban.

Retro Majális Szentendrén

              A nap leghosszabb vizuális élményét viszont egyértelműen egy 1967-es Chrysler Newport nyújtotta a maga 6 méteres hosszával. Ez az 50 éves 332 lóerős cirkáló minden porcikájában gyönyörű volt.

               Persze voltak motorok is, de az egyik fő hangulat keltő elem – a gyerekek kedvence – egy traktor volt. A kis traktor lépésben haladt, a 4-5 éves pilóták pedig egymást váltották a még nem karbon kokpitben.

 

 

Nagyon jó volt a hangulat

               Az autók és autósokon, motorok és motorosokon kívül rengeteg volt a nézelődő. Fiatalok, öregek, családosok és egyedülállók mind megtalálták a kedvükre való látványt és szórakozást. Csapatépítés címen lehetett lövöldözni az Airsoft Hungary Lézertag sátrában. Szólt, inkább dübörgött a zene, mindenkit meginterjúvolt a konferanszié. Ez jövőre lehetne egy kicsit halkabb, mert ezek mellett a régi vasak mellett nagyon jó hangulatú beszélgetések alakulnának ki. Így is sokat beszélgettünk, de eléggé torok próbáló volt.

            Nagy sikert aratott a tombola, aminek korhű nyereményeit a Retro Design Center biztosította.

 

Retro Majális Szentendrén

            Retro Ernő pedig egy tűzoltó kocka Ladával és Skoda Retro Taxijával várta a látogatókat. Volt majorette bemutató és nagy tételben fogyott a retro lángos.

 

Rengeteg izgalmas RC Modellt láthattunk

Retro Majális Szentendrén

              A gyerekek és felnőttek egyaránt leragadtak a modell autós standoknál. Igazán klassz volt a teljesen élethű versenyautókat, kamionokat, rakodógépeket működés közben megfigyelni. Egy-egy drifter beállítottságú RC tulajdonos pedig az andalgó tömeget késztette néha gyors kitérő mozdulatokra.

 

 

Autósajtó Stand és autós szépségverseny

         A mi standunknál fotó és videó összeállítással és szóróanyaggal vártuk egy kellemes beszélgetésre a már meglévő és jövendő olvasókat. Mindenki nagyon kedves és nyitott volt. Sok új ismeretség született. Itt szeretném bejelenteni, hogy Retro Majális Autósajtó Szépségversenyt hirdetünk. A találkozón lefotóztuk a szép autókat. Ezekből a szerkesztőségi tagokkal kiválasztjuk az öt legszebb példányt. Ezek kerülnek majd ki az oldalunkra, ahol az olvasók szavazatai alapján eldől, ki lesz a győztes. Amely autó pedig megnyeri, azzal és tulajdonosával készítünk egy bemutató cikkett.

           Nagyon kellemes volt a szentendrei autós és modell találkozó. Jövőre várjuk a folytatást.

You may also read!

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...
gumi elektromos autóra

Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és

Read More...