Idén jön az új BMW M5 összkerékhajtással

In hír
új BMW M5 összkerékhajtással

Még idén bemutatják az új BMW M5-öt. A 4.4 literes V 8-as motor továbbfejlesztett változata, az M TwinPower Turbo V8-as több, mint 600 lóerőt ad le és 700 Nm feletti a csúcsnyomatéka. Többek között újak a turbófeltöltők, magasabb az üzemanyag-befecskendezési nyomás, intenzívebb a kenés, könnyebb és sportosabb a kipufogórendszer és erőteljesebbek a hűtőkörök. A váltó nyolc sebességes M Steptronic. Ezt a bődületes erőt pedig több módon lehet az aszfaltra szabadítani. Ennek kulcsa az új M xDrive rendszer. Tehát az új BMW M5 összkerékhajtással érkezik.

 

 

Szentségtörés vagy még jobb vezetési élmény?

A menetstabilizációs rendszernek (DSC) három állása van: be, ki és M Dinamikus mód. Az xDrive vezérlőegysége pedig lehet állandó összkerékhajtásban (4WD), sportos összkerékhajtásban (4WD Sport) – ilyenkor csak indokolt esetben jut nyomaték az első kerekekre. És lehet csak hátsókerék hajtásban (2WD). Tehát a DSC ki és 2WD a gumifüstölős állás.

új BMW M5 összkerékhajtással

Az új M5 gyorsulása kevesebb, mint 3,5 másodperc. Ez az előd 4,3 másodperces sprintjéhez képest nagy ugrás. Elgondolkodtató, hogy vajon az összkerékhajtás miatt mennyivel növekedett az autó súlya? Máshol persze biztosan csökkentettek a tömegen. Az összkerék hajtás mindenképpen javítja a gyorsulást. Az elődhöz képest a 40+ lóerő növekedés talán nem hozhat közel egy másodperces javulást, tehát mindenképpen hasznárá válik az összkerékhajtás az M5-nek. Mindemellett nagyon komoly vezetési élményt ígérnek a gyáriak. És mivel van csak hátsókerekes mód, az engedd el a hajam effektus sem veszett el.

új BMW M5 összkerékhajtással

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...