Ma kezdik a Lexus LC gyártását Európa számára

In hír
Lexus LC gyártás

Ma kezdik a Lexus LC gyártását az európai piac részére a Motomachi gyárban. Itt készül az LFA szupersportkocsi is. A japán gyártó azt írja, az itt kialakított gyártó környezetben még nagyobb precizitással és magasabb minőségben készülnek az autók. Tehát ahol eddig 0,0001 mm volt a megengedett hézag, ott 0,00001 lesz ezután?

Emlékeznek a régi viccre? Hogy vizsgálják a szigetelést mondjuk a Lexus gyárban? Teletöltik vízzel az autó utasterét. Ha éjszakára nem folyik ki egy csepp sem, akkor jó a szigetelés.

És hogy vizsgálják mondjuk a … gyárban? Feltöltik az autó utasterét mondjuk rizzsel. Ha nem esik ki egy szem se, akkor jó a szigetelés? És hogy vizsgálják a ….  (régen itt a Dacia gyár szerepelt, de ez már tényleg a múlté) gyárban? Bezárnak egy macskát az autóba. Ha reggelre bent marad, akkor jó a szigetelés….

Lexus LC gyártás

 

Lexus LC gyártás – cél a tökély

Visszatérve a Lexus gyárához, a végső összeszerelő helységet teljesen fehérré tették, hogy könnyítsék a munkások koncentrációját a feladatra. A gyártó soron van egy üveg falú szakasz, ahol az autó minden porcikáját LED fényben vizsgálják át.

Lexus LC gyártás

Majd külön górcső alá veszik a kipufogó hangját is, hogy csak néhány részletet emeljek ki. A csapat minden tagja különleges képzésen átesett, több éves tapasztalattal rendelkező szakember. Az LC gyártásában több speciális elemet először az LFA modellnél vezettek be.

Az új LC 2017 augusztusában érkezik az európai szalonokba és két erőforrással lesz elérhető. A V8-as benzines LC 500 10 sebességes automata váltóval, illetve az LC 500h full hybrid pedig a Lexus új Multi Stage Hybrid rendszerével lesz kapható.

You may also read!

drágább üzemanyag

Jelentősen drágul az üzemanyagok nagyker ára szerdától

Erősebb üzemanyagár emelkedésre számíthatunk szerdától a benzinkutakon. A benzin esetében bruttó 9 forinttal emelkedik a nagykereskedelmi ár, míg a

Read More...
Toyota Tacoma

Turbós hibrid hajtással mutatkozott be a Toyota vagány kalandgépe, az új Tacoma

Amerika kedvenc középkategóriás pickupjának 2024-es nemzedéke háromféle karosszériával és nyolcféle felszereltséggel választható. A mérnökök fő célja a terepjáró-képességek javítása

Read More...
megawatt töltőrendszer

Az ABB E-mobility és a Scania sikeresen tesztelte a megawatt töltőrendszert

Sikeresen hajtották végre a következő generációs elektromos Scania teherautó első töltését az ABB E-mobility által fejlesztett Megawatt Töltőrendszerrel

Read More...
Verified by MonsterInsights