Egy újabb GTI? Volkswagen up! 115 lóerővel

In bemutató
VW up! GTI

A Volkswagen a Wörthersee-nél rendezendő GTI találkozón mutatja be a VW up! GTI gyártás közeli verzióját. Az első vásárlók 2018 elején csaphatnak le az új GTI-kre. De mit is takar a név. A Golf GTI 41. születésnapját – milyen kerek szám – ünnepli a gyártó ezzel a modellel. Az up! méretében elég közel áll az első Golf GTI-hez, amit 1976-ban mutattak be, és ami 110 lóerős volt, az up! 115 lóerejével szemben. Próbáltak még a külsőségekben is GTI-s elemeket megjeleníteni, illetve forgattak egy klassz kis marketing videót is.

 

A számok alapjá  jó is lehet

               Az adatok alapján akár még ki is adhatja a kis up! a GTI érzést:

                           Golf GTI                              up! GTI

LE                          110                                      115

Súly                      810 kg                                 997 kg

0-100                   9.0 s                                    8.8 s

Végsebesség       182 km/h                            197 km/h

 

Az !up-ot még 15 mm-rel lejjebb is ültették és kapott egy picit komolyabb tetőszpoilert. Csak hát a Golf GTI akkoriban a maga 110 lóerejével nem a tunningolt bevásárló kocsi kategóriában indult. Olyan versenytársai voltak, mint a Renault 5 Turbo vagy a Peugeot 205 GTI. Vagyis az akkori legdurvább Hot Hatchekkel versenyzett. Ma a 115 lóerő már a nagyon higgadt kategória. Kérdés, hogy jót tesz-e a kis up! a GTI fémjelzés nimbuszának? Bár egy próbát azért megér, hiszen a kis, egy tonna alatti tömeg és a 115 lóerő kombinációja akár játékos is lehet, amilyen a Renault Twingo GT is lett.

 

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights