Itt az új cápa BMW – BMW Concept 8 Series

In bemutató
BMW Concept 8 Series

Ma mutatják be a Concorso d’Eleganza Villa d’Este gálaestjén a BMW Concept 8 Series-t. A fantasztikus vonalvezetésű luxus kupé valóban illik az elegancia és luxus egyik legnívósabb rendezvényéhez. Az autó kűlsejével egyszerre idézi a BMW 507 kecsességét, a 635 CSI mindent felfaló cápa állkapcsát és mutat a jövőbe, túllépve az i8-ason is.

Ezzel a modellel a BMW új vizekre evez. A belsőről készült képeket elnézve felmerül a kérdés, nem alakulhat-e ki belső konkurencia akár a Rolls-Royce-al is?

BMW Concept 8 Series
Újra van cápa BMW

Persze a 8-as kupé jóval sportosabb. Az arányai annyira harmonikusak, hogy az ember azt gondolná, nem túl nagy autó. Pedig az alap a 7-es BMW, tehát ez egy nagyon nagy kocsi.

 

Magával ragadó forma

Az orrész kialakítása szemből agresszív és sportos, köszönhetően az óriási cápa szájnak és a csillogó fogaknak. Ehhez jön még a szűkre húzott szempár illetve az alsó és oldalsó levegőbelépők. A motorháztető dudorodása és az óriási levegőbelépők azonban azt is sejtetik, hogy az orrban valami igencsak oxigén igényes dolog dohog.

BMW Concept 8 Series
Erő és kecsesség

Oldalról órákig lehetne csodálni a sziluettett és a részleteket egyaránt. Ilyen SZÉP autót rég látott a világ. Azt mondom, „szép”. És nem „jól néz ki”. Nagyon sok autó néz ki jól. De ez több annál. Ez műalkotás. Ez egy szobor. És nincs rajta olyan, ami csak egy tanulmányon valósítható meg. Ami miatt távoli lehet, az valószínűleg az ára lesz. De ez egy másik szempont. Illetve az oldalsó tükrök rendkívül kicsik. Ez ha csak tükör, és nincs kamera is bele integrálva, akkor elég használhatatlannak tűnik.

Az orrát szimatolva túrja bele a felfalni kiszemelt kilóméterekbe. A tetővonal lágy és dinamikus. A hátsó pici szpolier pedig olyan finom, amit csak komolyzenei művekben élhet át az ember. De azért az első kerék mögötti levegőbelépő és ajtó homorítás férfias, agresszív. A kerekek is műalkotás számba mennek. Kecsesek, modernek és letisztultak.

BMW Concept 8 Series

A hátulján jól megfér a vagány dupla kipufogó, a bumeráng formájú hátsó lámpák és a hatalmas levegőztető nyílások. És mindegyik elem középre mutat, talán így emelve ki a BMW jelet.

BMW Concept 8 Series

 

Luxus és ékszerek bent

A belső ötvözi a luxust, a sportosságot és az egyszerűséget. Kicsit talán volvos is akart lenni. Mindenesetre itt is a letisztult a legjobb szó. Ami nekem nem igazán tetszik, az a kormány, de ez talán ízlés kérdése.

BMW Concept 8 Series
Ékszer kezelőszervek

A váltó és környéke is gyönyörű lett. De másról is árulkodik. Egy elektromos autóban nincs „start/stop” gomb. (Mondjuk kipufogó sem sok…) Dizel alapból kizárva. Tehát van remény, hogy egy komoly benzines motort kap a luxus kupé, esetleg valamilyen elektromotorral (motorokkal) megtoldva. 

 

A 8-as kupé tanulmány végleges verzióját 2018-ra ígéri a gyártó. Az autóról szóló korábbi cikkünket itt olvashatják.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights