Érkezik a BMW 8-as Coupe – körvonalak és kémfotó

Érkezik a BMW 8-as Coupe

A BMW luxus sportkupéja 2018-ban érkezik. Most a BMW egy kontur fotót mutatott be, melyen jól látszódnak a gyönyörű kupé vonalai. Ezek a vonalak nagyjából megegyeznek a tavaly év vége felé a Car & Driver magazin által megmutatott kémfotókon látható álcázott BMW-vel.

Érkezik a BMW 8-as Coupe
BMW 8 Coupe kémfotó Car & Driver

Bár a körvanalakat mutató fotón lágyabbaknak tünnek az ívek és a hátsó szpoiler egy kicsit hangsúlyosabb. És mintha egy picit laposabbnak és hosszúkásabbnak tünne. De lehet, hogy csak a megvilágítás és a másik képen az álcázás teszi. Mindenesetre egy ilyen modell jó iránynak tűnik, biztosan szépet fog hasítani a felső szegmens piaci tortájából. Illetve meglátjuk, a luxus és minőség a 7-es BMW-hez vagy már inkább a Rolls-Royce-hoz fog közelíteni? Ráadásul a BMW számára gazdaságilag még kedvezőbb lehet az is, hogy a megcélzott szegmensben egy autó magasabb árcédulával akár kelendőbb is lehet, hisz így komolyabb státusz szimbólunként tud megjelenni, komolyabb a presztizs értéke. 

 

Mit rejt a külső?

A típus a 7-es BMW-n fog alapulni és valószínűleg a gyártó legnagyobb motorjait kapja meg. De az is lehet, hogy – mint a Mercedes GT Concept – ez is kap valamilyen erős hibrid kombót. És ha a 6-osra gondolunk, akár még dizel is kerülhet bele, bár ez elég illúzióromboló lenne.

2017. Május 26-án érkezik a BMW 8-as Coupe. A Concorso d’Eleganza Villa d’Este színpadán csodálhatja meg a nagyérdemű először. Láthatólag a BMW elkötelezett a Concorso d’Eleganza rendezvények felé. A rendezvény magyar megfelelőjének, a Balatonfüred Concours d’Elegance-nak kiemelt támogatója. El kell ismerni, ez idén is nagyon jól sikerült. Erről itt olvashatnak.

Verified by MonsterInsights