Tesla Model 3 – így néz ki a sorozatgyártású autó

In bemutató, elektromos autók
Tesla Model 3

Legrödült az első Tesla Model 3 a gyártósorról. Ez egy jóval megfizethetőbb modell, mint az S. És ha az elektromos autógyártó reményei valóra válnak, 2020-ra évi 500.000 autót fognak eladni. Jelenleg évi 50.000 autót értékesítenek.

 

Tesla Model 3

Korábban csak szépen renderelt képeket láthattunk a Model 3-ról. Elon Musk tweetelt egy képet a sorozatgyártásra érett autóról a hétvégén. Az első kiszállítást 2017 július 28-ra ütemezték az Egyesült Államok nyugati partján. Európába 2018-ban érkeznek az első Model 3-asok. A jobb kormányos verzió nagyjából egy év múlva várható.

 

Tesla Model 3

Mennyibe fog kerülni a Model 3?

A Tesla Model 3 induló ára 35.000 $ az USA-ban. Ez a fele a jelenleg forgalmazott a Model S alapárának.

Angliában körülbelül 30.000 Ł lesz az induló ára. Így a Model 3 olyan autókkal versenyez, mint a BMW 3, Mercedes C osztály és a Jaguar XE. És itt egy teljesen elektromos autó versenyez benzines és dizel  motoros autókkal.

A Model 3 már rendelhető. Angliában 1000 Ł előleget kell befizetni, de még nincs pontos árlista és specifikáció.

 

Tesla Model 3

Mire hasonlít a Model 3?

A külsejében első blikkre látszik, hogy Tesláról van szó, de kb. 20 százalékkal kisebb a Model S-nél. A T alakú első rács inkább a Model X SUV-ról jön, mint a Model S-ről.

 

Tesla Model 3

Milyen változatok elérhetőek?

A Model 3 jelenleg csak „szedán” ként kapható. De a jövőben lehet hogy lesz a Model 3-on alapuló SUV is, ami tovább növelheti a típus népszerűségét.

 

Tesla Model 3

Hatótáv

A Tesla Model 3 körülbelül 320 km megtételére képes egy töltéssel, ami 160 km-rel kevesebb a Model S hatótávolsága. De így is majdnem a duplája a legtöbb jelenleg futó elektromos autó által egy töltéssel megtehető útnak.

 

Tesla Model 3

Technológia

Ahogy a Model S-ben, itt is van egy óriási érintőképernyő, ahonnan a legtöbb funkció vezérelhető. És itt is elérhető a Tesla Autopilot rendszere, amivel a Model 3 is elvezeti magát autópályán, csak néha kérve inputot a vezetőtől. És a Tesla online szoftver frissítésének hála, olyan könnyű upgradelni az autót, ha a vállalat új technológiát mutat be, mint mondjuk egy okostelefont. Kivéve, hogy itt nincs meg a kontaktok elvesztésének veszélye.

 

Tesla Model 3

Miért hívják Model 3-nak?

A Model 3-at eredetileg Model E-nek akarták elnevezni. Viszont a Ford tiltakozott, hogy nagyon hasonlóan hangzana, mint a Model T (angolul ejtve) – a Ford leghíresebb, először sorozatgyártásba került autója.

Végülis azért is lett Model 3, mert vizuálisan a 3-as hasonlít az E-re, hisz mindkét karakternek három horizontális vonala van. A 3-as mellett szólt még az is, hogy ez a cég harmadik modellje.

 

Tesla Model 3

Mikor rendelhetem meg a Teslámat?

Hogy valaki felkerüljön a várólistára, csupán 1000 eurót kell kifizetnie. És ha valaki meggondolná magát, ez visszajár.

 

 

Tesla Model 3

Hol készül a Model 3?

Kezdetben minden Model 3 a Tesla freemonti gyárában készül, San Francisco délkeleti részén. Ez a gyár korábban a General Motors-é volt, és olyan benzines vasak készültek itt, mint a Pontiac GTO vagy a Chevy El Camino pick-up.

Hogyha a Model 3 sikeres lesz, akkor Kínában és Európában is tervezik gyárak létesítését. Az akkuk pedig a Tesla Renohoz közeli Gigafactory 1 nevű gyárából érkeznek majd, aminek a nyitása év végén várható.

 

forrás: Telegraph

 

Íme egy videó az első sorozatgyártott Tesla Model 3-ról:

 

 

Itt pedig a Tesla szervízelésének promo anyaga:

 

Nemrég különben a Freedom 5000 csapat új rekordot állított fel a Tesla Model S 85D-vel, amikor 51 óra és 47 perc alatt tették meg az utat Los Angelesből New Yorkba. Ezzel 3 óra 13 percet javítottak a korábbi rekordon.

 

You may also read!

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...
gumi elektromos autóra

Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és

Read More...