Tesla Model 3 – így néz ki a sorozatgyártású autó

In bemutató, elektromos autók
Tesla Model 3

Legrödült az első Tesla Model 3 a gyártósorról. Ez egy jóval megfizethetőbb modell, mint az S. És ha az elektromos autógyártó reményei valóra válnak, 2020-ra évi 500.000 autót fognak eladni. Jelenleg évi 50.000 autót értékesítenek.

 

Tesla Model 3

Korábban csak szépen renderelt képeket láthattunk a Model 3-ról. Elon Musk tweetelt egy képet a sorozatgyártásra érett autóról a hétvégén. Az első kiszállítást 2017 július 28-ra ütemezték az Egyesült Államok nyugati partján. Európába 2018-ban érkeznek az első Model 3-asok. A jobb kormányos verzió nagyjából egy év múlva várható.

 

Tesla Model 3

Mennyibe fog kerülni a Model 3?

A Tesla Model 3 induló ára 35.000 $ az USA-ban. Ez a fele a jelenleg forgalmazott a Model S alapárának.

Angliában körülbelül 30.000 Ł lesz az induló ára. Így a Model 3 olyan autókkal versenyez, mint a BMW 3, Mercedes C osztály és a Jaguar XE. És itt egy teljesen elektromos autó versenyez benzines és dizel  motoros autókkal.

A Model 3 már rendelhető. Angliában 1000 Ł előleget kell befizetni, de még nincs pontos árlista és specifikáció.

 

Tesla Model 3

Mire hasonlít a Model 3?

A külsejében első blikkre látszik, hogy Tesláról van szó, de kb. 20 százalékkal kisebb a Model S-nél. A T alakú első rács inkább a Model X SUV-ról jön, mint a Model S-ről.

 

Tesla Model 3

Milyen változatok elérhetőek?

A Model 3 jelenleg csak „szedán” ként kapható. De a jövőben lehet hogy lesz a Model 3-on alapuló SUV is, ami tovább növelheti a típus népszerűségét.

 

Tesla Model 3

Hatótáv

A Tesla Model 3 körülbelül 320 km megtételére képes egy töltéssel, ami 160 km-rel kevesebb a Model S hatótávolsága. De így is majdnem a duplája a legtöbb jelenleg futó elektromos autó által egy töltéssel megtehető útnak.

 

Tesla Model 3

Technológia

Ahogy a Model S-ben, itt is van egy óriási érintőképernyő, ahonnan a legtöbb funkció vezérelhető. És itt is elérhető a Tesla Autopilot rendszere, amivel a Model 3 is elvezeti magát autópályán, csak néha kérve inputot a vezetőtől. És a Tesla online szoftver frissítésének hála, olyan könnyű upgradelni az autót, ha a vállalat új technológiát mutat be, mint mondjuk egy okostelefont. Kivéve, hogy itt nincs meg a kontaktok elvesztésének veszélye.

 

Tesla Model 3

Miért hívják Model 3-nak?

A Model 3-at eredetileg Model E-nek akarták elnevezni. Viszont a Ford tiltakozott, hogy nagyon hasonlóan hangzana, mint a Model T (angolul ejtve) – a Ford leghíresebb, először sorozatgyártásba került autója.

Végülis azért is lett Model 3, mert vizuálisan a 3-as hasonlít az E-re, hisz mindkét karakternek három horizontális vonala van. A 3-as mellett szólt még az is, hogy ez a cég harmadik modellje.

 

Tesla Model 3

Mikor rendelhetem meg a Teslámat?

Hogy valaki felkerüljön a várólistára, csupán 1000 eurót kell kifizetnie. És ha valaki meggondolná magát, ez visszajár.

 

 

Tesla Model 3

Hol készül a Model 3?

Kezdetben minden Model 3 a Tesla freemonti gyárában készül, San Francisco délkeleti részén. Ez a gyár korábban a General Motors-é volt, és olyan benzines vasak készültek itt, mint a Pontiac GTO vagy a Chevy El Camino pick-up.

Hogyha a Model 3 sikeres lesz, akkor Kínában és Európában is tervezik gyárak létesítését. Az akkuk pedig a Tesla Renohoz közeli Gigafactory 1 nevű gyárából érkeznek majd, aminek a nyitása év végén várható.

 

forrás: Telegraph

 

Íme egy videó az első sorozatgyártott Tesla Model 3-ról:

 

 

Itt pedig a Tesla szervízelésének promo anyaga:

 

Nemrég különben a Freedom 5000 csapat új rekordot állított fel a Tesla Model S 85D-vel, amikor 51 óra és 47 perc alatt tették meg az utat Los Angelesből New Yorkba. Ezzel 3 óra 13 percet javítottak a korábbi rekordon.

 

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...