Az első 30 Tesla 3 – hosszú lett a mézesmadzag

In bemutató, elektromos autók
első 30 Tesla 3

Július végén adta át a Tesla az első 30 darab Model 3 autót tulajdonosainak a San Franciscótól keletre fekvő Fremont üzemben.

A 35 ezer dolláros Model 3 a Tesla megfizethető, olcsó modellje. A vállalat az elődjénél feleannyiba kerülő modelltől várja termelésének felfuttatását évi félmillióra 2018-ig a tavalyi 84 ezerről. Elon Musk vezérigazgató korábbi tájékoztatása szerint a Model 3-ból a Tesla decemberig már havi 20 ezret fog gyártani.

A Model 3 tavalyi bemutatását követően a Tesla 373 ezer előrendelést kapott az autóra egy hónap alatt 1000 dollár előleg befizetése után. Az azóta összejött megrendelésállományt a Tesla nem hozta nyilvánosságra.

Egy mostani megrendelés teljesítése 2018 közepére várható.

első 30 Tesla 3

 

A show folyamán rögtön kiderült, nem egy, hanem kétféle Model 3 érkezik. Az egyik 352 kilométeres hatótávolságra, 5,6 másodperces 0-100 km/h-s gyorsulásra, valamint 208 km/h-s végsebességre lesz képes. A modellnek lesz azonban egy nagyobb testvére is, ami a nagyobb akkumulátorcsomagnak köszönhetően az egészen elképesztő 496 km-es hatótávolságot, 5,1 másodperces 0-100-as gyorsulást és 224 km/h-s végsebességet bír.

Némi extráért (5 ezer dollár – kb. 1,3 millió forint) megkapjuk a Model S-ben is megtalálható, továbbfejlesztett robotpilótát, ami nem önvezető opció. Az átvételkor további 3000 dollár (780 ezer forintot) fizetendő.

A modell képes az önálló parkolásra és autópályán vezető nélküli haladásra, és hatféle színben kapható.

A Tesla eddig kb 2 milliárd dollárt ölt bele a Model 3 fejlesztésébe.

első 30 Tesla 3

You may also read!

DS Retromobile

A DS a teljesítmény jegyében képviselteti magát a Retromobile kiállításon

A DS Automobiles 4 nagy teljesítményű modellt állít ki Párizsban, a 2023-as Rétromobile kiállításon. A L’Aventure DS standon

Read More...
Toyota GT86

Formában tartja old school sportkupéját a Toyota

Eredeti alkatrészek széles skálája mellett egy különleges szervizprogramot is kidolgozott klasszikus sportautójához a Toyota. A GT86 így tízévesen is

Read More...
drágább üzemanyag

Pénteken ismét emelkedik az üzemanyag nagykereskedelmi ára

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj NAGYKERESKEDELMI ÁRA. A benzin esetében ez bruttó 8 forintot jelent, míg

Read More...