Jövő és múlt egy autóban – Infiniti Prototype 9

In bemutató
Infiniti Prototype 9

Az Infiniti a Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényen mutatta be fantasztikus retrofuture autóját. Az Infiniti Prototype 9 kézzel készült és az 1940-es évek versenyautóit idézi.

Infiniti Prototype 9

A csodálatos nyitott szivar test elejére álmodott, a mai márkaarculatot is hordozó gyönyörű hűtőrács és kereszt idom egyedivé és impozánssá teszik az auto megjelenését. Az oldala még a szivar alakú versenyautókénál is dinamikusabb a hosszú orr rész domborulata miatt. Ha a Prototype 9 nem is működne, csak egy szobor lenne, akkor is sokat tenne hozzá egy szép világ gyöngyszemeinek értékéhez. Nem is szobor, inkább ékszer a megfelelő besorolás.

Infiniti Prototype 9

A Prototype 9 élete az INFINITI Design Studio tervező asztalain kezdődött. Onnan pedig Takumi mester és csapata öntötte végeleges formájába, de minden részleg örömmel kapcsolódott be a folyamatba. Tehát kézzel készült a fenséges szobor…

Infiniti Prototype 9

De a szobor működik! Nem is akárhogy. Az igazán oldtimer stílusú külső érző, berregő, sivító szívet takar. A Prototype 9-et egy 120 kW-os ( 148 LE) villanymotor hajt. A nyomatéka 320 Nm. Mindehhez a teljesítményhez a hátsó kerék hajtású kocsi mindössze 890 kg. Ezek után nem is meglepő az 5,5 másodperces gyorsulás 100 km/h-ra. A végsebesség 170 km/h. A motort egy Lithium-ion-os akksi hajtja. A hatótávról nincs pontos infó, de húzós pálya használat mellett kb. 20 percet bír a retrofuture versenyautó. Szervó kormány nincs, így eleve kizárt az elektromos szervós kormányok döglöttsége. Aki ezt az autót vezetheti, az biztos még az unokáinak is mesélni fogja.

You may also read!

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT a VW csoport új kampusza Tel Avivban Hivatalosan is megnyitott a Konnect, a Volkswagen csoport új kampusza Tel-Avivban. Az ünnepélyes megnyitón Izrael részéről Eli Cohen gazdasági miniszter, míg a VW Group részéről az igazgatóság két prominens tagja vett részt.

Read More...
új Opel Corsa GSI

Kiderült, mit tud az új Opel Corsa GSI

Nyáron érkezik a Corsa GSI, amint korábban írtuk, az 1.4-es turbós motorral. De nem 140, hanem 150 lóerővel

Read More...
kínai autóimport

Felélénkülhet a kínai autóimport – Kína 15 %-ra mérsékeli az autók import vámját

Kína jelentősen mérsékelni fogja az autókat és alkatrészeiket sújtó vámot, nagyobb mozgásteret adva a nagy autógyáraknak a világ

Read More...

Mobile Sliding Menu