Jövő és múlt egy autóban – Infiniti Prototype 9

In bemutató
Infiniti Prototype 9

Az Infiniti a Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényen mutatta be fantasztikus retrofuture autóját. Az Infiniti Prototype 9 kézzel készült és az 1940-es évek versenyautóit idézi.

Infiniti Prototype 9

A csodálatos nyitott szivar test elejére álmodott, a mai márkaarculatot is hordozó gyönyörű hűtőrács és kereszt idom egyedivé és impozánssá teszik az auto megjelenését. Az oldala még a szivar alakú versenyautókénál is dinamikusabb a hosszú orr rész domborulata miatt. Ha a Prototype 9 nem is működne, csak egy szobor lenne, akkor is sokat tenne hozzá egy szép világ gyöngyszemeinek értékéhez. Nem is szobor, inkább ékszer a megfelelő besorolás.

Infiniti Prototype 9

A Prototype 9 élete az INFINITI Design Studio tervező asztalain kezdődött. Onnan pedig Takumi mester és csapata öntötte végeleges formájába, de minden részleg örömmel kapcsolódott be a folyamatba. Tehát kézzel készült a fenséges szobor…

Infiniti Prototype 9

De a szobor működik! Nem is akárhogy. Az igazán oldtimer stílusú külső érző, berregő, sivító szívet takar. A Prototype 9-et egy 120 kW-os ( 148 LE) villanymotor hajt. A nyomatéka 320 Nm. Mindehhez a teljesítményhez a hátsó kerék hajtású kocsi mindössze 890 kg. Ezek után nem is meglepő az 5,5 másodperces gyorsulás 100 km/h-ra. A végsebesség 170 km/h. A motort egy Lithium-ion-os akksi hajtja. A hatótávról nincs pontos infó, de húzós pálya használat mellett kb. 20 percet bír a retrofuture versenyautó. Szervó kormány nincs, így eleve kizárt az elektromos szervós kormányok döglöttsége. Aki ezt az autót vezetheti, az biztos még az unokáinak is mesélni fogja.

Mobile Sliding Menu