Szupertakarékos dízel a Civicbe

In hír
Honda felfüggesztette a gyártást

2018 márciusától a Honda Civic új 1.6-os dízel motorral is elérhető lesz. Az i-DTEC 1.6 literes dízel motor 120 lóerőt és 300 Nm-t tud.  

Az újfajta, valós körülményekhez jobban közelítő WLTP teszt keretében 3,7 literes fogyasztást és 99 g/km CO2 kibocsátást is tudtak produkálni.

Szupertakarékos dízel a Civicbe

 

Szupertakarékos dízel a Civicbe

A Honda mérnökei nagy hangsúlyt fektettek a hengereken belüli surlódás csökkentésére. Ennek érdekében a dugattyúkat chromium-molybdebnum acél ötvözetből készítették. Az 1,6-os motornál is az eddigi Bosch befecskendező rendszert és kis turbófeltöltőt használnak.

Az új motor az angliai Swindonban fog készülni – aminek nagyon örülnek a Brexit miatt – és elérhető lesz a négy és öt ajtós 10. generációs Civicekben.

2018 közepétől a kilenc sebességes autómata váltó tovább szofisztikálja a Civic konfigurátorok lehetőségeit.

Szupertakarékos dízel a Civicbe

 

WLTP fogyasztás mérés

 

A WLTP teszt egyébként elég ígéretesnek tűnik.

WLTP (Worldwise Harmonised Light Vehicle Test Procedure – Világszerte Harmonizált Könnyű Jármű Teszt Eljárás)

Lényege, hogy a teszt átlagsebesség alapján négy szakaszból áll. Van lassú, közepes, gyors és nagyon gyors rész is. Minden szakasz tartalmaz megállásokat, gyorsításokat és lassításokat. Az új autók könnyebb és nehezebb verzióit egyaránt alávetik ennek a tesztnek. Jó lenne, ha ennek kapcsán átalakulna a gyártók által közölt fogyasztási adatok hitelessége, és nem csak egy mosolyt és legyintést hoznának ki a vásárlókból, tesztelőkből.

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...