Itt az új sláger SUV! VW T-Roc bemutató

In bemutató
VW T-Roc bemutató

A Volkswagen kupés tetővonalú kis SUV-ja biztos nagy sláger lesz. Ez a forma nagyon trendi napjainkban. Az autó ötvözi egy SUV tekintélyét egy kompakt hatchback dinamizmusával.

VW T-Roc bemutató

Jó ránézni a T-Rocra. Bár ebben a szegmensben már nagyon nehéz egyedit alkotni. Közel áll dizájnban a konszern társakhoz, de mégse mondanánk, hogy erre vagy arra hasonlít.

VW T-Roc bemutató

Az orron nagyon ott a márkaarculat, felnagyítja arc urat.

Mondhatni, többet mutat, mint ami mögötte van. De ez egy ilyen kis SUV-nál elnézhető, sőt pozitívum. Markánsok a levegő belépők, és a ködlámpa kartervédő környék is igazán jól sikerült.

VW T-Roc bemutató

Oldalról a sárvédő domborulatokkal és ajtó homorulatokkal igyekeztek egyediséget kölcsönözni a formának. Elég jól sikerült. A hátulja is jól néz ki, de elfogyott az ötlet. Szerintem túl sablonos.

VW T-Roc bemutató

Viszont a belseje

De a belső annyira jó hangulatot áraszt. Kicsit olyan, mintha egy Golf I GTI-t meg egy mai Volkswagent gyúrtak volna össze. Ötletes, vidám, kézre esik – ez árad minden porcikájából.

VW T-Roc bemutató

A hátsó szekció is hívogató. Valószínűleg a kárpit színe és mintája nagyban hozzájárul ehhez. Illetve a csomagtartó is igen méretes: 445 literes.

Az új T-Roc-ot – ami a nagy Volkswagen modelloffenzíva része – telepakolták biztonsági segédekkel. Többek között van városi vészfékező és sáv tartó asszisztens is.

 

VW T-Roc bemutató

Motorok

A T-Roc-ot választhatjuk három féle benzines és három féle dizel motorral. Hibrid vagy elektromos hajtásról egyelőre nincs hír.

  • A benzinesek:
  • 0 TSI 115 LE és 200 Nm (6 seb. kézi + első kerék hajtással)
  • 5 TSI 150 LE és 250 Nm (6 seb.kézi + első kerék/7 seb. DSG + első kerék/7 seb. DSG + 4MOTION)
  • 0 TSI 190 LE és 320 Nm (7 seb. DSG + 4MOTION)

 

  • A dízelek:
  • 6 TDI 115 LE és 250 Nm (6 seb. kézi + első kerék hajtással)
  • 0 TDI 150 LE és 340 Nm (6 seb. kézi + első kerék hajtással/6 seb.kézi + 4MOTION/7 seb DSG+első kerék/7 seb. DSG + 4MOTION)
  • TDI 190 LE és 400 Nm (7 seb. DSG + 4MOTION)

You may also read!

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...
gumi elektromos autóra

Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és

Read More...