Frissült a legdurvább Volvo V60

In bemutató
legdurvább Volvo V60

A Volvo sportos részlege, a Polestar megmutatta a V60 Polestar 2018-as verzióját. A limitált széria legjobban a karbon szpoilerekről ismerhető fel.

A legdurvább Volvo V60

A Polestar V60-as limitált széria, 1500 db készül belőle. A továbbfejlesztett könnyített karbon szpoilerek növelik a leszorító erőt, ezáltal a kezelhetőséget, kanyarsebességet.

legdurvább Volvo V60

Az új aerodinamikai csomag részeinek fejlesztésében a Polestar a Cyan Racing csapattal működött együtt, akik a WTCC (Túraautó Világbajnokság) mezőnyében versenyeznek. A legtöbb teszt egyébként a Nürburgringen zajlott, ahol az új Polestar S60 le is tette a névjegyét. Ugyanis beállította a leggyorsabb négyajtós utcai autó rekordját.

legdurvább Volvo V60

A külsőben még újdonság a magasfényű fekete Polestar gyémánt mintájú felnik, a karbon tükrök és az új fényezés, a Bursting Blue metál. A széria autótól kb. 250 alkatrészben tér el a Polestar V60. Néhány fontosabb eltérés: az állítható Öhlins gátlók, a hat dugattyús Brembo fékek és a 371 mm-es féktárcsák.

legdurvább Volvo V60

A V60 Polestar motorja 2.0 literes turbós és kompresszoros, 367 lóerőt ad le. Így a gyorsulása 0-100-ra 4,8 másodperc, de a 200 is megvan 17,4 másodperc alatt.

legdurvább Volvo V60

Elképesztő, hogy a higgadt skandinávok hogy meg tudnak vadítani egy családi kombit. A BMW-nél olyan természetes, hogy van M-es részleg, de a nagy múltú Polestar már nem annyira kézenfekvő mindenkinek. Hiszen a Volvoról még nem is olyan rég mindenki a biztonságos családi autókra asszociált csupán. Persze, ez is egy biztonságos családi autó. Csak éppen, aha nyomjuk neki, a család sikítani vagy vigyorogni kezd. Mindenesetre egy majdnem 400 lóerős V60 igazán vérpezsdítő autó.

You may also read!

Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...
keresletnövekedés villanyautókra

Több mint 20%-os keresletnövekedés villanyautókra

Bár a magánszemélyek, a taxisok és a mezőgazdasági gépeket üzemeltetők még mindig a 480 forintos hatósági áron tankolhatnak, a

Read More...
olcsóbb benzin

Pénteken csökken a benzin piaci ára

Pénteken tovább csökken a 95-ös benzin ára, ami egy igen különös jelenség üzemanyaghiányos helyzetben. A csökkenés mértéke bruttó 8

Read More...