Frissült a legdurvább Volvo V60

In bemutató
legdurvább Volvo V60

A Volvo sportos részlege, a Polestar megmutatta a V60 Polestar 2018-as verzióját. A limitált széria legjobban a karbon szpoilerekről ismerhető fel.

A legdurvább Volvo V60

A Polestar V60-as limitált széria, 1500 db készül belőle. A továbbfejlesztett könnyített karbon szpoilerek növelik a leszorító erőt, ezáltal a kezelhetőséget, kanyarsebességet.

legdurvább Volvo V60

Az új aerodinamikai csomag részeinek fejlesztésében a Polestar a Cyan Racing csapattal működött együtt, akik a WTCC (Túraautó Világbajnokság) mezőnyében versenyeznek. A legtöbb teszt egyébként a Nürburgringen zajlott, ahol az új Polestar S60 le is tette a névjegyét. Ugyanis beállította a leggyorsabb négyajtós utcai autó rekordját.

legdurvább Volvo V60

A külsőben még újdonság a magasfényű fekete Polestar gyémánt mintájú felnik, a karbon tükrök és az új fényezés, a Bursting Blue metál. A széria autótól kb. 250 alkatrészben tér el a Polestar V60. Néhány fontosabb eltérés: az állítható Öhlins gátlók, a hat dugattyús Brembo fékek és a 371 mm-es féktárcsák.

legdurvább Volvo V60

A V60 Polestar motorja 2.0 literes turbós és kompresszoros, 367 lóerőt ad le. Így a gyorsulása 0-100-ra 4,8 másodperc, de a 200 is megvan 17,4 másodperc alatt.

legdurvább Volvo V60

Elképesztő, hogy a higgadt skandinávok hogy meg tudnak vadítani egy családi kombit. A BMW-nél olyan természetes, hogy van M-es részleg, de a nagy múltú Polestar már nem annyira kézenfekvő mindenkinek. Hiszen a Volvoról még nem is olyan rég mindenki a biztonságos családi autókra asszociált csupán. Persze, ez is egy biztonságos családi autó. Csak éppen, aha nyomjuk neki, a család sikítani vagy vigyorogni kezd. Mindenesetre egy majdnem 400 lóerős V60 igazán vérpezsdítő autó.

You may also read!

Győr Rally Metabond

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond   szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került megrendezésre

Read More...
árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Verified by MonsterInsights