Rivaldafényben az új Suzuki Swift Sport – ígéretes hot hatch

In bemutató
új Suzuki Swift Sport

Az új Suzuki Swift Sport néhány napja Frankfurtban mutatkozott be. Ahogy az már korábban is kiderült, az új Swift Sport alacsonyabb, szélesebb és agresszívabb, de ezt kedvesen teszi. A súly csökkentésnek köszönhetően csak 970 kg.

Ütős a megjelenés az első nagy maszkkal és szpoilerrel, gusztusosak a felnik és nagyon férfias a hátsó rész a dupla kipufogóval és diffúzorral.

 

új Suzuki Swift Sport

Milyen erős az új Swift Sport?

A kis hot hatch orrába az 1,4-es Boosterjet motor került. A 140 lóerős, 230 Nm csúcsnyomatékú erőforrás igen dinamikusan mozgatja az elődnél 80 kg-mal könnyebb autót. A súlycsökkentés mellett merevebb is lett a kaszni, ami tovább fokozza az autózás örömét. Az erő 6 sebességes kézi váltón jut el az első kerekekig.

A megújult befecskendezési rendszernek köszönhetően gazdaságosabb is lett a Swift Sport.

új Suzuki Swift Sport

 

Belül a vörös szín jelzi a sportosságot. De a turbónyomás és olaj hőfok visszajelző is a Swift Sport sajátja.

A kis Suzuki segíti is a vezetőt. Többek között előre jelzi az ütközés veszélyét, sőt ha kell, be is avatkozik. Továbbá figyelmeztet a sáv elhagyásra is. Valamint aktív tempómattal is ellátták.

új Suzuki Swift Sport

Az egy tonna alatti tömeg és 140 lóerő biztos sokaknak fog vidám perceket szerezni a Suzuki bolondbiztos, strapabíró technikájával ötvözve. Az új Swift Sportot 2018 tavaszán kezdik Európában forgalmazni.

új Suzuki Swift Sport

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...