Rivaldafényben az új Suzuki Swift Sport – ígéretes hot hatch

In bemutató
új Suzuki Swift Sport

Az új Suzuki Swift Sport néhány napja Frankfurtban mutatkozott be. Ahogy az már korábban is kiderült, az új Swift Sport alacsonyabb, szélesebb és agresszívabb, de ezt kedvesen teszi. A súly csökkentésnek köszönhetően csak 970 kg.

Ütős a megjelenés az első nagy maszkkal és szpoilerrel, gusztusosak a felnik és nagyon férfias a hátsó rész a dupla kipufogóval és diffúzorral.

 

új Suzuki Swift Sport

Milyen erős az új Swift Sport?

A kis hot hatch orrába az 1,4-es Boosterjet motor került. A 140 lóerős, 230 Nm csúcsnyomatékú erőforrás igen dinamikusan mozgatja az elődnél 80 kg-mal könnyebb autót. A súlycsökkentés mellett merevebb is lett a kaszni, ami tovább fokozza az autózás örömét. Az erő 6 sebességes kézi váltón jut el az első kerekekig.

A megújult befecskendezési rendszernek köszönhetően gazdaságosabb is lett a Swift Sport.

új Suzuki Swift Sport

 

Belül a vörös szín jelzi a sportosságot. De a turbónyomás és olaj hőfok visszajelző is a Swift Sport sajátja.

A kis Suzuki segíti is a vezetőt. Többek között előre jelzi az ütközés veszélyét, sőt ha kell, be is avatkozik. Továbbá figyelmeztet a sáv elhagyásra is. Valamint aktív tempómattal is ellátták.

új Suzuki Swift Sport

Az egy tonna alatti tömeg és 140 lóerő biztos sokaknak fog vidám perceket szerezni a Suzuki bolondbiztos, strapabíró technikájával ötvözve. Az új Swift Sportot 2018 tavaszán kezdik Európában forgalmazni.

új Suzuki Swift Sport

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...