Rivaldafényben az új Suzuki Swift Sport – ígéretes hot hatch

In bemutató
új Suzuki Swift Sport

Az új Suzuki Swift Sport néhány napja Frankfurtban mutatkozott be. Ahogy az már korábban is kiderült, az új Swift Sport alacsonyabb, szélesebb és agresszívabb, de ezt kedvesen teszi. A súly csökkentésnek köszönhetően csak 970 kg.

Ütős a megjelenés az első nagy maszkkal és szpoilerrel, gusztusosak a felnik és nagyon férfias a hátsó rész a dupla kipufogóval és diffúzorral.

 

új Suzuki Swift Sport

Milyen erős az új Swift Sport?

A kis hot hatch orrába az 1,4-es Boosterjet motor került. A 140 lóerős, 230 Nm csúcsnyomatékú erőforrás igen dinamikusan mozgatja az elődnél 80 kg-mal könnyebb autót. A súlycsökkentés mellett merevebb is lett a kaszni, ami tovább fokozza az autózás örömét. Az erő 6 sebességes kézi váltón jut el az első kerekekig.

A megújult befecskendezési rendszernek köszönhetően gazdaságosabb is lett a Swift Sport.

új Suzuki Swift Sport

 

Belül a vörös szín jelzi a sportosságot. De a turbónyomás és olaj hőfok visszajelző is a Swift Sport sajátja.

A kis Suzuki segíti is a vezetőt. Többek között előre jelzi az ütközés veszélyét, sőt ha kell, be is avatkozik. Továbbá figyelmeztet a sáv elhagyásra is. Valamint aktív tempómattal is ellátták.

új Suzuki Swift Sport

Az egy tonna alatti tömeg és 140 lóerő biztos sokaknak fog vidám perceket szerezni a Suzuki bolondbiztos, strapabíró technikájával ötvözve. Az új Swift Sportot 2018 tavaszán kezdik Európában forgalmazni.

új Suzuki Swift Sport

You may also read!

Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...
üzemanyagár csökkenés

Péntektől újra üzemanyagár csökkenés következik

A mai árcsökkenést december hónapban is üzemanyagár csökkenés követi, a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől,

Read More...