A Forma-1 hullócsillagai

In sport
Forma-1 hullócsillagai

Kvjat átmenetileg búcsúzik, Palmert búcsúztatnák

Immár hivatalos, hogy a soron következő Maláj nagydíjon Pierre Gasly ülhet Danyiil Kvjat helyére. Jolyon Palmer Renaultos jövőjéről pedig érdekes pletykák keltek szárnyra.

Újabb negatív fordulatot vett Danyiil Kvjat pályája. Az orosz tehetség, aki nem rég még a Red Bull ülésében rótta a köröket, mint ismeretes, előbb a gyenge szereplése és a többek között Sebastian Vettelel szembeni kemény nyilatkozatai miatt előbb a Toro Rossohoz lett száműzve. Viszont most ott is elkezdett inogni a pozíciója. A dolog hátterében az áll, hogy az ifjú orosz, idén mindössze 4 pontot szerzett. Másrészt a kisebbik bikás csapat, ugyan elengedte Carlos Sainzot, de a spanyol nem tud olyan gyorsan távozni, mint ahogyan azt mindenki szeretné. Viszont a Red Bull pilótaprogram új reménységnek Pierre Gaslynek, mihamarabb lehetőséghez kellene jutnia élesben is, hogy kiderüljön helyt tud-e állni a „nagyok” között.

Forma-1 hullócsillagai

Itt kerül képbe Jolyon Palmer, akinek a helyére menne Sainz a gyári Renaulthoz, akár már a következő futamtól. Ezt a Renault annyira szeretné, hogy állítólag 3 millió dollárt ajánlottak Palmernek, hogy azonnal távozzon. Azonban a britnek úgy tűnik, nagyon jó szerződése van, hiszen nemet mondott erre az ajánlatra. És döntését valószínű nem a sport iránti elkötelezettsége motiválta, főleg, hogy ezek után nem sok értelme van ott maradnia. Egyesek tudni vélik, hogy Palmer maradásának az állhat a hátterében, hogy akár 7 milliót is kaphat távozásért. Tehát a brit erre a jobb ajánlatra várva mondhatott nemet. Persze ennek lehet, hogy a fele sem igaz. Annyi azonban bizonyos, hogy ez az ügy hatott vissza Kvjatra is.

Forma-1 hullócsillagai

Hiszen Palmer maradása miatt Sainz nem tud átülni a gyári Renaultba. Így a spanyol egyelőre marad a Toro Rossoban. Így azonban Gasly nem tud a helyére ülni, viszont őt meg sürgősen kipróbálnák az energiaitalosok élesben is. Így azonban nem marad más megoldás, mint Kvjatot ha nem is végleg, de felállítani üléséből. Az már más kérdés, mi fog történni, ha Gasly esetleg szárnyakat kap a Toro Rossoval és autózik egy olyat, ami meggyőzi az energiaitalosokat arról, hogy már idén is a Forma-1-ben a helye? …de ez már csak találgatás. Annyi azonban bizonyos, Pierre Gaslynak van oka az örömre, hiszen Malajziában lehetőséget kap.

Forma-1 hullócsillagai

 

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...