Beszélgetés Dowan Kim-mel, a Kia Magyarországi elnökével

In hír

A szeptember végi enyhe őszi időben megrendezett Kia Stonic bemutatón kedves baráti légkörben várták a meghívott újságírókat a szépen felújított Klébersberg Kúrián. A gyülekező idején a kerti welcome kávé mellett, a Kia magyarországi képviseletének elnökével, Dowan (David) Kim úrral ismerkedtünk meg.

beszélgetése Dowan Kim-mel
Kim Dowen, a KIA magyarországi elnöke és Nagy Norbert ügyvezető az új KIA Stonic elött

 

Dowan örömmel beszélt az általa képviselt autógyár kiváló termékeiről, köztük a mai napon bemutatandó Stonic B-SUV személygépkocsiról.

David szólított meg minket, megkérdezte, hogy tetszenek az autók. Nem csak az udvariasság miatt, hanem mert a megelőző negyed órában készített több mint 100 fénykép is ezt támasztotta alá, elégedettségünkről számoltunk be. Nagyon jól sikerült az új középkategóriás SUV design-ja. A bemutatóra hozott fehér-narancssárga és piros színű autók a jól eltalált színekről és a szín-forma egységéről tanúskodtak. A rövid kérdés-felelet után akár tovább is mehettünk volna, de újságíróként szokatlan volt a fordított szerepkör, így mi is kérdeztünk, nem csak a rend kedvéért.

Mióta dolgozik Magyarországon?

Idén februárban érkeztem, a megelőző 2 évben a Szöüli központban, azt megelőzően a Moszkvai kirendeltségen dolgoztam 4 éven keresztül.

Hogy érzi magát Budapesten?

Nagyon tetszik a város. Jártam korábban Prágában, Rómában, ismertem több Európai várost, de ezek után is pozitív meglepetés volt Budapest. Kellemes, élhető város.

A továbbiakban az interjú inkább beszélgetés volt. Még az előbbi párbeszédből gondolhattunk volna arra, hogy csupán a távol keleti kultúra tisztelet központúsága nyilvánult meg elnök úrból, ami egyébként minden mozdulatában, válaszában, de még a kérdéseiben is benne volt. Az elhangzott részletek, a baráti visszakérdezések által beszélgetéssé alakított interjú során világossá vált, ez több mint udvariasság. Őszinte örömmel nyugtázta az időjárást, ami legjobb formáját hozta a rendezvényre, és elmondta, pont ilyen az ősz Koreában is. Bátorított minket, ha tehetjük, ősszel utazzunk Koreába, mert akkor a legjobb ott az időjárás.

beszélgetése Dowan Kim-mel
Jól mutattak a Stonic-ok a gyönyörű környezetben

A KIA piaci helyzete

Természetesen beszélgettünk az autókról, autógyárakról és a piacról is. Az egyesülés ellenére versenytársként vesz részt a piacon a Kia és a Hyundai. A Koreai piacon a Hyundai 50%-os piaci részesedése behozhatatlan, de Magyarországon, és több más piacon is megelőzték a baráti konkurenciát. Büszkék nagyon az eredményeikre. Jó döntés volt európai formatervező irodát nyitni, és az egyedülálló 7 éves garancia is segíti egyre erősebbé tenni a KIA nevet mind a globális, mind az európai, mind a hazai piacon. Beszélgettünk a hazai autópiac egy-két jellemzőjéről, mennyire erős még a „német autó” és a presztízs márkák vonzereje. A Kia az „értékekre” fókuszál, a látványos design, a rugalmas motorválaszték, legkorszerűbb biztonsági csomag és a 7 év garancia mutatja, hogy a jó ár érték arány mellett sem csupán 3 éves használatra készítik az autóikat.

A beszélgetésünk során az is egyértelművé vált, hogy még egy ilyen alkalom is fontos az elnök úr számára, hogy visszajelzéseket kapjon, vevői véleményeket hallgasson. A negatív vélemények is fontosak, mert azokat a lehetőségekhez képest majd javítani lehet. Ezen a ponton – talán csak azért, mert kezdődött a hivatalos bemutató – már mi mentünk át kicsit a túl udvarias szerepbe, és elhallgattuk, hogy az új Stonic hátsó ülése 190 cm-rel már nem komfortos. De a rendezvényt követő tesztvezetés alkalmával sem találtunk ennél több negatívumot. Dowan Kim személyében azonban megismertünk egy szimpatikus, közvetlen, az általa képviselt cég termékeire büszke vezetőt, aki nem az eladott mennyiségre a legbüszkébb, hanem az elégedett vevőire.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights