Újabb infók a Mitsubishi e-Evolution Concept-ről

Mitsubishi e-Evolution Concept

A Mitsubishi a 45. Tokiói Autókiállításon mutatja be az e-Evolution Conceptet, amiről itt írtunk korábban. Most két újabb képet közöltek az újdonságról. Illetve több részletet is megosztottak.

Az elektromos koncepció autó a Mitsubishi közel jövőben követendő irányát hivatott bemutatni.

Az e-Evolution Concept egy új generációs nagy teljesítményű teljesen elektromos crossover SUV. A gyártó kiemelkedő vezetési élményt és SUV-os praktikumot ígér, ami egy SUV-nál érthető. Bár ebben benne lehet az is, hogy az akku csomag nem vesz el sok helyet a hasznos térből.

Mitsubishi e-Evolution Concept
Mitsubishi e-Evolution Concept

A dizájnról annyit, hogy kicsit visszatértek a ’90-es évek koncepció autóihoz, amiknek a külsejéből a gyártósorra már semmi nem maradt meg. Szerintem ez túl futurisztikus. De lehet, hogy mégis ilyen formán gyártani fogják, hiszen azt írták, ez az irány. Oldlaról látszik, hogy kihasználták, egy elektromos autónál túl nagy motorháztető nem szükséges, ezért az utastér előre nyúlik. Illetve a tető vonala nem durván csapott, tehát az utasoknak juthat rendes fejtér. Elölről tényleg sci-fi-s a megjelenés. Ami itt látszik, hogy a válltér régebbi insigniásan szűk lehet. Dizájnosak a lámpák és jól mutat, hogy a visszapillantókat apró kamerák helyettesítik. Szóval ezt a külsőt még kicsit szokni kell.

Mitsubishi e-Evolution Concept
MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT

Az elektromos hajtással könnyen megvalósítható összkerék hajtás és az önvezető funkciók kombinációja nagyobb biztonságot eredményez minden fajta útfelületen.

A Mitsubishi nagy teljesítményű elektromotorokat és akkukat használ – sajnos ennél többet még mindig nem közöltek, ahogy a hatótávot sem – a hajtásláncban. Az összkerékhajtást három motorral érik el. Egy motor hajtja az első kerekeket, és egy Dual Motor AYC nevezett rendszer oldja meg a hátsó kerekek hajtását. Ez két motorból áll, amelyeket egy elektromos nyomaték vector elosztó vezérel (AYC – Active Yaw Control).

Az e-Evolution Concept agya egy AI (mesterséges intelligencia) rendszer, ami gyarapítja a sofőr képességeit. Szenzorok sokasága teszi képessé az AI rendszert, hogy folyamatosan pásztázza az utat és a forgalmat, illetve a sofőr szándékát. Az összegyüjtött infók alapján a rendszer képes a vezetőt tréningezni is. Természetesen ezeket az infókat a gyártó online képes gyűjteni és elemezni. Ezek szerint ez nem önvezető rendszer, hiszen nem képes irányítani az autót. Valószínűleg a Mitsubishi ezzel a módszerrel rengeteg értékes adathoz és tapasztalthoz fog jutni, ami viszont segíti őket elindítani az önvezetés rögös útján.

Verified by MonsterInsights