TESLA model X visszahívás

TESLA model X visszahívás

Erre a hétre is jutott egy rossz hír a TESLA háza tájáról: Most a második sor üléseivel támadtak gondok. Múlt héten számoltunk be, hogy a TESLA Model 3 sorozatgyártása nem halad túl jól, erről itt olhashatnak.

Az elmúlt években jó néhány visszahívást láthattunk már a Teslától. 2015-ben 90 ezer Model S-t kellett visszavinni a biztonsági övet érintő problémák miatt, 2016-ban 2700 Model X-et a harmadik sori ülések okán, az idei év elején pedig újabb 53 ezer Model S-t és X-et a nem megfelelő fékek miatt. Ezúttal ismét a Model X-en a sor.

A cég bejelentése szerint mintegy 11 ezer autót kell visszavinni a Tesla szerelőihez (2016-os gyártásúakat), ezúttal a második sorban található ülések miatt. A Tesla által elvégzett tesztekből kiderült, hogy az említett ülések kábelezését rosszul végezték el a szerelők. Emiatt a baloldali ülés háttámlája elmozdulhat egy baleset során, ami komoly balesetveszélyt jelenthet az autós számára.

TESLA model X visszahívás

A probléma a járművek körülbelül 3 százalékát érinti, de a Tesla úgy döntött, önkéntes visszahívást indítanak el. A javítás nagyjából 10 percet vesz igénybe.

Forrás: hvg.hu

Verified by MonsterInsights