Jogilag is üzemanyaggá válik az autóáram

In elektromos autók
üzemanyaggá válik az autóáram

Ahogy korábbi cikkünkben utaltunk rá, várható volt, hogy az elektromos autók töltését jogilag szabályozni fogják. Tehát más áron lehet majd azt az áramot megvásárolni, ami átmegy egy elektromos autó töltőn.

A Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) az év végéig elkészül a magyarországi elektromobilitást szabályozó átfogó törvény tervezete, ezt követi a társadalmi egyeztetés és a szükséges végrehajtási rendeletek megfogalmazása – értesült a Világgazdaság. 

Jelenleg csak néhány helyen kérdnek pénzt a töltésért. Ott például a prakolási díjba csomagolják a töltés árát. Ezeket a kiskapukat is hivatott az új átfogó szabályozás becsukni.

Amikor az áram áthalad az e-töltőn, jogi értelemben már nem villamosenergia, hanem üzemanyag. Ha ezt az állítást picit továbbgondoljuk, hamar megérkezünk a jövedéki adó fogalmához…

Kicsit rájár a rúd az európai elektromos autósokra. Norvégiában például jövőre megszüntetik a vásárlási támogatást. Itthon pedig várhatják, mennyire fogja az új szabályozás támogatni az elektromos autók töltését? Vagy esetleg mennyire akarja inkább az általuk gazdagnak ítélt elektromos autó tulajdonosokat megfejni?

Azért van jó hír is! Ahogy a Villanyautósok megírták itt, ma adták át az M5 autópálya mentén az első töltőt, ami kitágítja a délre tartó elektromos autósok lehetőségeit.

forrás: VG.hu

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights