A Nissan teljesen önvezető prototípust tesztel Tokió utcáin

In hír
Nissan teljesen önvezető prototípust tesztel

A Nissan 2020-ra ígér közúton teljesen önvezető autót. Jelenleg a következő generációs ProPILOT technológiát tesztelik egy módosított Infiniti Q50-en. A rendszer képes városban és autópályán az autót elvezetni a navigációs rendszerben megválasztott célig.

A prototípus mesterséges intelligenciája 12 szonárt, 12 kamerát, kilenc milliméter hullámú radart, 6 lézer szkennert és egy nagy felbontású térképet használ a tájékozódáshoz. Ezeket az információkat fésüli össze valós időben és irányít városi körülmények – akár forgalmas kereszteződéseken keresztül is. Ezek a hardver upgradek és szoftver fejlesztések lehetővé teszik a sima, zökkenőmentes továbbhaladást akadályok, objektumok feltűnése esetén is.

„A következő generációs ProPILOT prototípuson bemutatott technológia 2020-ra  elérhető lesz valós felhasználásra.” -nyilatkozta Takao Asami, a Nissan kutatás és fejlesztési részlegének alelnöke.

Takács Árpád, az AIMOTIVE munkatársa pénteken tartott előadást a Budapest Auto Show elött a HVG Cégautó Konferencián. Ők is önvezetés fejlesztéssel foglalkoznak. De Árpád szerint még több évtizedre lesz szükség, mire az autók 5-ös szintű, teljes önvezetésre lesznek képesek. Ezen a szinten már nincs szükség emberi felügyeletre és erre ma még egy autó sem képes.

You may also read!

2 év alatt 2 millió forinttal drágultak a használt autók

Míg az új autók piaca a tavalyi évben csökkent, a használt autók piacán erős élénkülés látható. Alighanem rekordév lesz

Read More...
AMTS 2022

AMTS 2022 – január végén indul a nyereményautó-átépítés a Westendben

Idén egy egyedi Mazda MX-5 Roadster kerül kisorsolásra az Automobil és Tuning Show-n Idén is egy szakavatott csapat által egyedivé

Read More...
BMW R 18

A BMW Motorrad a Verona Motor Bike Expón mutatja be az R 18 M és az R 18 Aurora modelleket

Az exkluzív custom motorok két híres olasz motorépítő munkái a BMW Motorrad Italia és márkakereskedői hálózata támogatásával A veronai Motor

Read More...