A Nissan teljesen önvezető prototípust tesztel Tokió utcáin

In hír
Nissan teljesen önvezető prototípust tesztel

A Nissan 2020-ra ígér közúton teljesen önvezető autót. Jelenleg a következő generációs ProPILOT technológiát tesztelik egy módosított Infiniti Q50-en. A rendszer képes városban és autópályán az autót elvezetni a navigációs rendszerben megválasztott célig.

A prototípus mesterséges intelligenciája 12 szonárt, 12 kamerát, kilenc milliméter hullámú radart, 6 lézer szkennert és egy nagy felbontású térképet használ a tájékozódáshoz. Ezeket az információkat fésüli össze valós időben és irányít városi körülmények – akár forgalmas kereszteződéseken keresztül is. Ezek a hardver upgradek és szoftver fejlesztések lehetővé teszik a sima, zökkenőmentes továbbhaladást akadályok, objektumok feltűnése esetén is.

„A következő generációs ProPILOT prototípuson bemutatott technológia 2020-ra  elérhető lesz valós felhasználásra.” -nyilatkozta Takao Asami, a Nissan kutatás és fejlesztési részlegének alelnöke.

Takács Árpád, az AIMOTIVE munkatársa pénteken tartott előadást a Budapest Auto Show elött a HVG Cégautó Konferencián. Ők is önvezetés fejlesztéssel foglalkoznak. De Árpád szerint még több évtizedre lesz szükség, mire az autók 5-ös szintű, teljes önvezetésre lesznek képesek. Ezen a szinten már nincs szükség emberi felügyeletre és erre ma még egy autó sem képes.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights