Új Ford Expedition ajándékba

Az új Ford Expedition bemutatóján egy Houstoni lelkipásztor meglepetésként ajándékba kapott egy ilyen autót a Kentucky Ford üzemben.

Develron Walker Houstoni lelkipásztor szinte mindent megtesz a környezetében élőkért. A “Remény Tornya” keresztény gyülekezet vezetőjeként oda-vissza fuvarozza a híveket az Istentiszteleti alkalmakra. A közeli gyerekeket iskolába viszi, a rászorulóknak pedig ételt szállít.

Nagy törést jelentett a hurrikán a gyülekezet és a város életében

De miután a Harvey hurrikán augusztusban elpusztította a várost, Walker számára rendkívül nehéz volt lépést tartani a közösségi szolgálat igényeivel. A gyülekezeti ház súlyosan megsérült és még mindig használhatatlan. És a szállításokhoz használt nagyméretű SUV-ja is megsemmisült.

Walker elmondta, hogy a csapások ilyen sora után mind a kormányzati segítséget, mind a banki kölcsönt megtagadták a gyülekezettől. Bár ez sem akadályozta meg őt és gyülekezetét, hogy 200 családnak segítsenek a vihar után.

Walker pásztor és közösségének támogatására, a Ford egy teljesen új Ford Expedition gépjárművel lepte meg őket. Ezzel kívánják segíteni a Harvey hurrikánt követő helyreállításban tett erőfeszítéseiket.

Nagy hasznát látják az új SUV-nak

A teljesen új SUV, a korábbinál tágasabb, mégis könnyebb és nagyobb teljesítményű Ford Expedition gyártása a Kentucky üzemben (Kentucky Truck Plant) zajlik. Ide szervezték a termékbemutató rendezvényt, és meghívták Walker tiszteletest is az alkalomra. A lelkész úgy gondolta, hogy ott majd megoszthatja történetét a gyári munkásokkal arról, hogy a hurrikán milyen hatással volt a gyülekezetre. Így talán ez többeket segítségre, támogatásra indít majd.

“Még rendkívül nehéz körülmények között is, Walker pásztor megmutatta elkötelezettségét, ahogy segítséget nyújtott a szükségben lévőknek. Reméljük, hogy az új Expedition segíteni fog neki abban, hogy tovább folytassa szolgálatát, az újjáépítést követően.” – mondta Joe Hinrichs, a Ford Globális Üzemeltetési elnöke, aki bemutatta Walker pásztornak az új járművét.

Walker a rendezvény résztvevőivel körbe járta az üzemet a bemutató részeként. A Ford 900 millió dollárt fektetett ebbe az üzembe a közelmúltban, hogy az új Ford Expedition és Lincoln Navigator modellek gyártása ezer amerikai ember számára folyamatos munkát biztosítson.

Miért pont egy Expedition?

A Ford szakemberei az új Expedition-t választották Walker tiszteletes számára, mert úgy gondolták, ez az autó alkalmas arra, hogy visszatérve a gyülekezetébe folytassa azt a segítséget, közösségi szolgálatot, amit a hurrikán előtt is végzett. Ez az SUV akár nyolc személy szállítására alkalmas, vagy két gomb megnyomásával a második és a harmadik sorok összecsukásával, olyan raktérrel rendelkezik, mint egy furgon, ami ideális a gyülekezeti ház újjáépítési munkáihoz.

Az új Expedition alumínium karosszériájával és további korszerű anyagok alkalmazásával majd 150 kilogrammal könnyebb lett a korábbi modellhez képest. A súlymegtakarítás több helyet, még több fejlett elektronikai berendezést és további kényelmi felszerelések beépítését tette lehetővé, amelyekkel az Expedition újra értelmezi nagyméretű (full-size) SUV kategóriát.

“A megújított Expedition több mint egy ingázó jármű vagy egy furgon” – mondta Hinrichs. “Nagyobb a belső tér, a legújabb vezetéstámogató eszközökkel van felszerelve, újdonság az utastéri Wi-Fi, valamint mind a három ülés sorban elérhető USB csatlakozás a különböző eszközök töltésére.”

Az erősebb 3,5 literes EcoBoost motor, a teljesen új 10 sebességes váltó és a már-már alapfelszereltségnek számító Start-Stop rendszer kombinációja lenyűgöző teljesítményt és az elvárható legjobb futásteljesítményt kínálja. Az Expedition vontatási teljesítménye is a legjobb a kategóriájában a megengedett 4,25 tonnás össztömeggel.

A kereskedésekbe már most ősszel megérkeznek az új Expedition-ok. A további rendelhető felszerelések közé tartozik a vezeték nélküli elektronikus töltés, a hátsó üléssorokba építhető szórakoztató rendszer. Rendelhető a 12 hangszórós B & O PLAY prémium minőségű hangrendszer valamint az Apple CarPlay ™ és az Android Auto ™ rendszerrel kompatibilis SYNC® 3, harmadik generációs infotainment rendszer. Az új Terrain Management System ™ lehetővé teszi a gépjárművezetők számára, hogy a különböző terepviszonyokhoz előkészített üzemmódok segítségével optimálisan közlekedjünk, legyen akár sár vagy laza talaj, a vezetés mindig élvezhető és környezetbarát legyen.

 

Verified by MonsterInsights