Új Ford Expedition ajándékba

In hír

Az új Ford Expedition bemutatóján egy Houstoni lelkipásztor meglepetésként ajándékba kapott egy ilyen autót a Kentucky Ford üzemben.

Develron Walker Houstoni lelkipásztor szinte mindent megtesz a környezetében élőkért. A “Remény Tornya” keresztény gyülekezet vezetőjeként oda-vissza fuvarozza a híveket az Istentiszteleti alkalmakra. A közeli gyerekeket iskolába viszi, a rászorulóknak pedig ételt szállít.

Nagy törést jelentett a hurrikán a gyülekezet és a város életében

De miután a Harvey hurrikán augusztusban elpusztította a várost, Walker számára rendkívül nehéz volt lépést tartani a közösségi szolgálat igényeivel. A gyülekezeti ház súlyosan megsérült és még mindig használhatatlan. És a szállításokhoz használt nagyméretű SUV-ja is megsemmisült.

Walker elmondta, hogy a csapások ilyen sora után mind a kormányzati segítséget, mind a banki kölcsönt megtagadták a gyülekezettől. Bár ez sem akadályozta meg őt és gyülekezetét, hogy 200 családnak segítsenek a vihar után.

Walker pásztor és közösségének támogatására, a Ford egy teljesen új Ford Expedition gépjárművel lepte meg őket. Ezzel kívánják segíteni a Harvey hurrikánt követő helyreállításban tett erőfeszítéseiket.

Nagy hasznát látják az új SUV-nak

A teljesen új SUV, a korábbinál tágasabb, mégis könnyebb és nagyobb teljesítményű Ford Expedition gyártása a Kentucky üzemben (Kentucky Truck Plant) zajlik. Ide szervezték a termékbemutató rendezvényt, és meghívták Walker tiszteletest is az alkalomra. A lelkész úgy gondolta, hogy ott majd megoszthatja történetét a gyári munkásokkal arról, hogy a hurrikán milyen hatással volt a gyülekezetre. Így talán ez többeket segítségre, támogatásra indít majd.

“Még rendkívül nehéz körülmények között is, Walker pásztor megmutatta elkötelezettségét, ahogy segítséget nyújtott a szükségben lévőknek. Reméljük, hogy az új Expedition segíteni fog neki abban, hogy tovább folytassa szolgálatát, az újjáépítést követően.” – mondta Joe Hinrichs, a Ford Globális Üzemeltetési elnöke, aki bemutatta Walker pásztornak az új járművét.

Walker a rendezvény résztvevőivel körbe járta az üzemet a bemutató részeként. A Ford 900 millió dollárt fektetett ebbe az üzembe a közelmúltban, hogy az új Ford Expedition és Lincoln Navigator modellek gyártása ezer amerikai ember számára folyamatos munkát biztosítson.

Miért pont egy Expedition?

A Ford szakemberei az új Expedition-t választották Walker tiszteletes számára, mert úgy gondolták, ez az autó alkalmas arra, hogy visszatérve a gyülekezetébe folytassa azt a segítséget, közösségi szolgálatot, amit a hurrikán előtt is végzett. Ez az SUV akár nyolc személy szállítására alkalmas, vagy két gomb megnyomásával a második és a harmadik sorok összecsukásával, olyan raktérrel rendelkezik, mint egy furgon, ami ideális a gyülekezeti ház újjáépítési munkáihoz.

Az új Expedition alumínium karosszériájával és további korszerű anyagok alkalmazásával majd 150 kilogrammal könnyebb lett a korábbi modellhez képest. A súlymegtakarítás több helyet, még több fejlett elektronikai berendezést és további kényelmi felszerelések beépítését tette lehetővé, amelyekkel az Expedition újra értelmezi nagyméretű (full-size) SUV kategóriát.

“A megújított Expedition több mint egy ingázó jármű vagy egy furgon” – mondta Hinrichs. “Nagyobb a belső tér, a legújabb vezetéstámogató eszközökkel van felszerelve, újdonság az utastéri Wi-Fi, valamint mind a három ülés sorban elérhető USB csatlakozás a különböző eszközök töltésére.”

Az erősebb 3,5 literes EcoBoost motor, a teljesen új 10 sebességes váltó és a már-már alapfelszereltségnek számító Start-Stop rendszer kombinációja lenyűgöző teljesítményt és az elvárható legjobb futásteljesítményt kínálja. Az Expedition vontatási teljesítménye is a legjobb a kategóriájában a megengedett 4,25 tonnás össztömeggel.

A kereskedésekbe már most ősszel megérkeznek az új Expedition-ok. A további rendelhető felszerelések közé tartozik a vezeték nélküli elektronikus töltés, a hátsó üléssorokba építhető szórakoztató rendszer. Rendelhető a 12 hangszórós B & O PLAY prémium minőségű hangrendszer valamint az Apple CarPlay ™ és az Android Auto ™ rendszerrel kompatibilis SYNC® 3, harmadik generációs infotainment rendszer. Az új Terrain Management System ™ lehetővé teszi a gépjárművezetők számára, hogy a különböző terepviszonyokhoz előkészített üzemmódok segítségével optimálisan közlekedjünk, legyen akár sár vagy laza talaj, a vezetés mindig élvezhető és környezetbarát legyen.

 

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights