Gyengére sikeredett a TESLA harmadik negyedéve – zuhantak a Tesla részvények

In hír
zuhantak a Tesla részvények

A szerdai harmadik negyedéves beszámoló alapján története legnagyobb negyedéves veszteségét szenvedte el a Tesla a tömegterméknek szánt Model 3 gyártásának felfuttatását akadályozó nehézségek miatt.

Elon Musk beismerte, egyelőre nehéz meghatározni, mikorra sikerülhet minden problémát elhárítani. Illetve mikor kerülhet elő egy újabb akadály, amely hátráltathatja a termelést a Model 3 esetében. Annyit tudott csak mondani, hogy jelenlegi tudásuk alapján arra számítanak, hogy 2018 első negyedévének végére lesznek képesek elérni a heti 5000 darabos gyártást a Model 3-as esetében, amely egy negyedéves csúszást jelent a korábbi ígéretekhez képest.

A rekord értékesítésnek és a Tesla Energy üzletágnak köszönhetően a cég árbevétele közel 3 milliárd dollár volt a harmadik negyedévben. Ez 30 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest, ráadásul sikerült egy kicsit megverni az elemzői konszenzust is ezen a soron. Az egy részvényre jutó eredmény tekintetében viszont sokkal gyengébben teljesített a Tesla a vártnál, rekord mértékű, 2,92 dolláros veszteséget realizált részvényenként.

A befektetőket nagyon elkeserített a Tesla harmadik negyedéves beszámolója, illetve azok az állítások, amelyeket a menedzsment megfogalmazott a Model 3 gyártásával kapcsolatban. Így keményen adják a Tesla papírjait, jelenleg 299 dollár közelében állnak a részvények, amely közel 10 százalékos zuhanást jelent a keddi záróárfolyamhoz képest. 

zuhantak a Tesla részvények

Tényleg Kínában épít gyárat a TESLA

A befektetőket nem vigasztalta, hogy a vezérigazgató a múlt heti pletykák után megerősítette, valóban Kínában épít gyárat a TESLA. Elmondása szerint a kínai hatóságokkal létrejött megállapodás alapján a gyártás három éven belül kezdődhet meg a Sanghajban épülő Tesla-üzemben. Az üzemben elsősorban a szélesebb tömegeknek szánt Tesla Model 3-at gyártanák a kínai belföldi piacra, valamint a régió más országai számára. Továbbá Kínában készülhetnek a Tesla Model X-ek is, amellyel meglovagolnák az SUV szegmens népszerűségét az országban.

Forrás: portfolio.hu

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights