Gyengére sikeredett a TESLA harmadik negyedéve – zuhantak a Tesla részvények

zuhantak a Tesla részvények

A szerdai harmadik negyedéves beszámoló alapján története legnagyobb negyedéves veszteségét szenvedte el a Tesla a tömegterméknek szánt Model 3 gyártásának felfuttatását akadályozó nehézségek miatt.

Elon Musk beismerte, egyelőre nehéz meghatározni, mikorra sikerülhet minden problémát elhárítani. Illetve mikor kerülhet elő egy újabb akadály, amely hátráltathatja a termelést a Model 3 esetében. Annyit tudott csak mondani, hogy jelenlegi tudásuk alapján arra számítanak, hogy 2018 első negyedévének végére lesznek képesek elérni a heti 5000 darabos gyártást a Model 3-as esetében, amely egy negyedéves csúszást jelent a korábbi ígéretekhez képest.

A rekord értékesítésnek és a Tesla Energy üzletágnak köszönhetően a cég árbevétele közel 3 milliárd dollár volt a harmadik negyedévben. Ez 30 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest, ráadásul sikerült egy kicsit megverni az elemzői konszenzust is ezen a soron. Az egy részvényre jutó eredmény tekintetében viszont sokkal gyengébben teljesített a Tesla a vártnál, rekord mértékű, 2,92 dolláros veszteséget realizált részvényenként.

A befektetőket nagyon elkeserített a Tesla harmadik negyedéves beszámolója, illetve azok az állítások, amelyeket a menedzsment megfogalmazott a Model 3 gyártásával kapcsolatban. Így keményen adják a Tesla papírjait, jelenleg 299 dollár közelében állnak a részvények, amely közel 10 százalékos zuhanást jelent a keddi záróárfolyamhoz képest. 

zuhantak a Tesla részvények

Tényleg Kínában épít gyárat a TESLA

A befektetőket nem vigasztalta, hogy a vezérigazgató a múlt heti pletykák után megerősítette, valóban Kínában épít gyárat a TESLA. Elmondása szerint a kínai hatóságokkal létrejött megállapodás alapján a gyártás három éven belül kezdődhet meg a Sanghajban épülő Tesla-üzemben. Az üzemben elsősorban a szélesebb tömegeknek szánt Tesla Model 3-at gyártanák a kínai belföldi piacra, valamint a régió más országai számára. Továbbá Kínában készülhetnek a Tesla Model X-ek is, amellyel meglovagolnák az SUV szegmens népszerűségét az országban.

Forrás: portfolio.hu

Verified by MonsterInsights