IONITY – 400 gyorstöltő Európában 2020-ig

In elektromos autók, hír
400 gyorstöltő Európában

Az IONITY Páneurópai Gyorstöltő hálózat segítségével az elektromos autókkal történő hosszútávú utazások elött új perspektíva nyílik Európában.

A BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company és a Volkswagen Group az Audival és Porscheval ma bejelentette az IONITY közös vállalat létrehozását. A példátlan összefogás célja egy nagyszabású HPC (High-Power Charging) hálózat telepítése Európa szerte. Körülbelül 400 HPC állomás kerül telepítésre 2020-ig. Ezzel az IONITY megkönnyíti a hosszú távú utazásokat az elektromos autókkal.

2017-ben 20 töltő állomás kerül átadásra Németország, Norvégia és Ausztria főbb útjai mentén a „Tank & Rast”, „Circle K” és az „OMV” közreműködésével.

2018-ban a töltők száma meg fogja haladni a százat. A töltő állomásoknál egyszerre több autó töltésére lesz lehetőség és több szabványú autó is tölthető lesz. Töltő pontonként 350 kW kapacitás lesz elérhető.

Az alapító BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company és Volkswagen Goup egyenlően részesednek a közös vállalatban, illetve egyéb autógyártókat is meghívtak, hogy segítsék a hálózat kiterjesztését.

További információk itt találhatók.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights