IONITY – 400 gyorstöltő Európában 2020-ig

In elektromos autók, hír
400 gyorstöltő Európában

Az IONITY Páneurópai Gyorstöltő hálózat segítségével az elektromos autókkal történő hosszútávú utazások elött új perspektíva nyílik Európában.

A BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company és a Volkswagen Group az Audival és Porscheval ma bejelentette az IONITY közös vállalat létrehozását. A példátlan összefogás célja egy nagyszabású HPC (High-Power Charging) hálózat telepítése Európa szerte. Körülbelül 400 HPC állomás kerül telepítésre 2020-ig. Ezzel az IONITY megkönnyíti a hosszú távú utazásokat az elektromos autókkal.

2017-ben 20 töltő állomás kerül átadásra Németország, Norvégia és Ausztria főbb útjai mentén a „Tank & Rast”, „Circle K” és az „OMV” közreműködésével.

2018-ban a töltők száma meg fogja haladni a százat. A töltő állomásoknál egyszerre több autó töltésére lesz lehetőség és több szabványú autó is tölthető lesz. Töltő pontonként 350 kW kapacitás lesz elérhető.

Az alapító BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company és Volkswagen Goup egyenlően részesednek a közös vállalatban, illetve egyéb autógyártókat is meghívtak, hogy segítsék a hálózat kiterjesztését.

További információk itt találhatók.

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...