IONITY – 400 gyorstöltő Európában 2020-ig

In elektromos autók, hír
400 gyorstöltő Európában

Az IONITY Páneurópai Gyorstöltő hálózat segítségével az elektromos autókkal történő hosszútávú utazások elött új perspektíva nyílik Európában.

A BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company és a Volkswagen Group az Audival és Porscheval ma bejelentette az IONITY közös vállalat létrehozását. A példátlan összefogás célja egy nagyszabású HPC (High-Power Charging) hálózat telepítése Európa szerte. Körülbelül 400 HPC állomás kerül telepítésre 2020-ig. Ezzel az IONITY megkönnyíti a hosszú távú utazásokat az elektromos autókkal.

2017-ben 20 töltő állomás kerül átadásra Németország, Norvégia és Ausztria főbb útjai mentén a „Tank & Rast”, „Circle K” és az „OMV” közreműködésével.

2018-ban a töltők száma meg fogja haladni a százat. A töltő állomásoknál egyszerre több autó töltésére lesz lehetőség és több szabványú autó is tölthető lesz. Töltő pontonként 350 kW kapacitás lesz elérhető.

Az alapító BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company és Volkswagen Goup egyenlően részesednek a közös vállalatban, illetve egyéb autógyártókat is meghívtak, hogy segítsék a hálózat kiterjesztését.

További információk itt találhatók.

You may also read!

Mi történik, ha egy autó falnak ütközik 150 km/h sebességgel?

A mérnökök világszerte törésteszteket végeznek az autókon, vizsgálják a törés, sérülés mértékét és az utasok védelmét. Ezekkel a tesztekkel

Read More...

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...