Lamborghini Terzo Millennio – a jövő évezred hypersportkocsija

Lamborghini Terzo Millennio

A Lamborghini a MIT (Massachusetts Institute of Technology) két laboratóriumával együttműködve felvázolta a jövő hypersportkocsiját, a Terzo Millennio-t.

Az elektromos hajtású autó akkutechnológiája forradalmi, a teljes szénszálas szerkezetbe és burkolatba épített karbon nanocsöves akkumulátorok, illetve szuperkondenzátorok tárolják az energiát. Emellett az autó ömgyógyításra is képes. Ha sérülést, repedést vagy karcolást érzékel, mikro csatornákon keresztül “gyógyító” kémiai anyaggal tölti ki a sérülést, megakadályozva ezzel, hogy a sérülés a szénszálas anyagban tovább terjedjen. Természetesen a szénszál használata a merevség és az öngyógyítás mellett a súly alacsonyan tartását is eredményezi.

Lamborghini Terzo Millennio

A Terzo Millennio-t négy elektromos agymotor mozgatja, kihasználva ezzel az összkerékhajtás minden előnyét. A nagy nyomaték és a környezetbarátság mellett az elektromos kerékagymotorok a dizájnerek számára is óriási szabadságot biztosítottak, mint ahogy az is, hogy az újfajta energiatárolás miatt az akku csomagnak sem kell nagyon helyet biztosítani. Ahogy a vérbeli szupersportkocsi vonalait elnézzük, ezt a szabadságot ki is használták.

Lamborghini Terzo Millennio

Az egyik jellemző stílus elem az „Y” minta, amit az első és hátsó lámpák is mutatnak. Emellett a monocoque fülke teljesen versenyautós, hiszen csak az energia tároló rendszer egyes elemeit, és a sofőr és utasa üléseit kell tárolnia.

Lamborghini Terzo Millennio

Mivel ez még csak egy tervezet, adatokat sem tudunk teljesítményről vagy hatótávról. De a felvonultatott megoldások igazán jövőbemutatók és túllépnek a ki tud 30 km-rel többet versenyen. A Lamborghini mert egy nagyot gurítani, és gondolom, jórészt meg is fogják valósítani a tanulmányt. A dizájn pedig egészen elképesztő. Ötvözi a jövőt, a versenyautós megjelenést és a tradicionális Lamborghin formát – zseniális.

Gyönyörködjenek a képekben:

Lamborghini Terzo Millennio Lamborghini Terzo Millennio Lamborghini Terzo Millennio Lamborghini Terzo Millennio Lamborghini Terzo Millennio

Verified by MonsterInsights