Premieren az új Harley-Davidson Sport Glide

In bemutató
új Harley-Davidson Sport Glide

Bemutatkozik az új Harley-Davidson® Sport Glide, az agresszív megjelenésű, gyári custom motor, melyet országúti cirkálásra terveztek. A levehető fejidommal és oldaldobozokkal felszerelt, sokoldalú Sport Glide délcegen suhan a város utcáin, de a hosszabb hétvégi kirándulásokra is ideális választás.

  • Az új Harley-Davidson Softail® család legújabb tagja
  • Új 43 mm-es fordított villák, valamint kívül elhelyezett hátsó rugóstag előfeszítő
  • Milwaukee-Eight 107 V-twin motorblokk
  • Gyorsan és egyszerűen leszerelhető fejidom és oldaltáskák
  • Teljes LED világítás és elektronikus sebességtartó (tempomat)
  • 3 egytónusú fényezéssel lesz kapható: Vivid Black, Twisted Cherry és Silver Fortune
új Harley-Davidson Sport Glide
MY18.5 Campaign Imagery. INTERNATIONAL ONLY

A Sport Glide, amely a vadonatúj Harley-Davidson Softail® platformra épülő kilencedik modell és egyben a vállalat által 2027-ig bemutatandó 100 nagyhatású motorkerékpár közül a legutóbbi, a technológia és stílus egyedi kombinációját nyújtja.

A Harley-Davidson túramotor családját jellemző klasszikus stílusjegyek megőrzése mellett a Sport Glide vonalvezetése kompakt és modern hatást kelt. A könnyű, de erős, új Softail vázra épülő Sport Glide dinamikus és könnyen irányítható, miközben a vázba szilárd csavarkötéssel beépített Milwaukee-Eight 107 V-twin motor óriási forgatónyomatéka előzésekkor rendkívüli gyorsulást biztosít.

Dave Latz, a Harley-Davidson vezető tervezője:

“A Sport Glide az új Softail platform lenyűgöző, dinamikus képességeit ötvözi olyan funkciókkal, amelyek a motort ingázásra és túrázásra egyaránt alkalmassá teszik. A gyári custom dizájn és kialakítás a ma elvárt teljesítmény biztosítása mellett modern megjelenést kölcsönöz a motornak.”

 

Brad Richards, a Harley-Davidson formatervezésért és dizájnért felelős alelnöke:

“A Sport Glide a Harley-Davidson dizájnjának népszerű jegyeit hordozza magán, modern kialakításban. A fejidomon például jól látható a Harley Davidson túramotorok ikonikus denevérszárny-légterelőjének hatása, de a kompaktabb, sportos vonalvezetés érdekében kicsit vissza lett vágva.  A Mantis kerekek a Harley-Davidson gyárából kikerült első meghatározott forgásirányú kerekek. A küllők a kerékagytól az abroncsig elnyúlnak, olyan hatást keltve, mintha akkor is mozgásban lennének, amikor a Sport Glide parkol.  A folyamatos haladás érzetét a fejidom és az oldaldobozok, sőt még a ferdére vágott kipufogóvég vonalvezetése is tovább erősíti.”

A Sport Glide fejidom kialakítása a menetszelet eltéríti a motoros mellkasától, miközben a fejét turbulencia-mentes légáramban tartja. A fejidom gyorsan kioldható rögzítőkkel csatlakozik a villacsövekhez, amely ezáltal gyorsan és egyszerűen le- és felszerelhető. A még nagyobb szélvédelmet igénylő motorosok a szabványos 1,5 hüvelykes szélvédőt akár 5,5 hüvelykes, füstszürke szélvédőre is cserélhetik, amely a Harley-Davidson eredeti motorkerékpár-tartozék kínálatában kapható.

új Harley-Davidson Sport Glide

Az új merev (és zárható) oldaldobozok elegáns kagylóhéj-dizájnt kaptak. A dobozokba a ki- és bepakolás egyszerű, a motoron ülve egy kézzel is nyithatók; egy csillapító eszköz segíti a fedelek nyitását. A nyeregtáskák ugyanúgy, egy belső gyors-kioldó mechanizmus segítségével másodpercek alatt leszerelhetők, úgy, hogy a rögzítési pontok sem fognak feltűnően látszani. Az oldaldobozok teljes űrtartalma 25,5 liter.

További csomagtér alakítható ki a háttámla-táska, a csomagtartó vagy a Tour-Pak poggyásztartó felszerelésével, amelyek mindegyike kifejezetten az új Softail platformra tervezett legújabb levehető HoldFast ™ gyorsrögzítő rendszerrel rendelkezik. A Sport Glide oldaldobozaihoz és fejidomhoz hasonlóan a HoldFast tartozékok is másodpercek alatt fel- és leszerelhetők, hogy a motorkerékpárt visszanyerje eredeti cirkáló formáját.

A széles, kényelmes ülés és az előre helyezett lábtartók / kezelőszervek biztosítják a motoros számára a kényelmes háromszög pozíció felvételét, legyen szó bármilyen méretű emberről; az ülés magassága mindössze 652,7 mm. A Daymaker LED fényszórót LED-es jelzőfény veszi körül, kiegészítve a hátsó LED lámpát (és a hátsó LED-irányjelzőket). A motoron alapfelszerelésként USB-s töltő, kulcs nélküli gyújtás funkció és Harley-Davidson Smart Security rendszer található.

új Harley-Davidson Sport Glide

Az új, 43 mm-es fordított villák biztosítják a motor első futóművének merevségét és a pontos irányítást. A stabilitás és a megbízható fékteljesítmény érdekében egyoldalú lengéscsillapító rendszerrel rendelkeznek, melynek a teljesítményét az alapszerelvényű ABS tovább növeli. A Sport Glide elöl 18 hüvelykes, hátul 16 hüvelykes új, öntött alumínium Mantis kerekeken gurul, Michelin Scorcher 31-es nagyteljesítményű abroncsokkal.

A Sport Glide a legújabb Softail központi rugóstaggal szerelt (monoshock rendszerű) hátsó felfüggesztéssel van felszerelve, kívül elhelyezett hidraulikus rugó előfeszítővel, ami a jobb oldali fedél alatt található forgatógombbal állítható be. Így az előfeszítés a poggyász vagy az utas súlyához könnyen beállítható az optimális felfüggesztési teljesítmény (rugózás és csillapítás) valamint kormányzási geometria megtartása érdekében.

A teljesen fekete Milwaukee-Eight 107 erőátviteli rendszer új szintre emeli a Harley-Davidson Big Twin cirkálók teljesítményét és kifinomult vonalvezetését, beleértve az új Sport Glide modellt is. A kettős kiegyenlítőtengelyes rendszer szinte teljesen kiküszöböli a primer rezgést alapjárati fordulaton, de karakteres motorüzemet nyújt menet közben a vezető számára. A motor közvetlen csavarkötéssel van a vázban rögzítve, amely amellett, hogy erősíti a váz merevségét, közvetlen kapcsolatot teremt a motoros és az erőátvitel között.

új Harley-Davidson Sport Glide

A hengerfejek legforróbb pontjain kialakított precíziós olajhűtés tovább növeli a motoros és az utasok komfortérzetét. A 2IN1 kipufogórendszer az elnyúló hátsó leömlőcsővel és a fekete kipufogódobbal sportos megjelenést kölcsönöz a motorkerékpárnak, és nagyobb kanyarodáskori hasmagasságot biztosít. Az elektronikus gázmarkolat alapszerelvényként elektronikus sebességtartást tesz lehetővé.

Azok a motorosok, akik még erősebb Milwaukee-Eight teljesítményt szeretnének elérni a Sport Glide motorkerékpárral, a Harley-Davidson eredeti motorkerékpár-tartozékok és -kiegészítők kínálatában megtalálják a különféle szintű Screamin’ Eagle tuning csomagokat, a Stage I. szintű Street Cannon kipufogódob és hozzá hangolt légszűrő rendszertől egészen a Stage IV. szintű 114 köbhüvelykes tuning konfigurációkig.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights