BMW M3 Special Edition 1988 -óta – itt az új BMW M3 CS

In bemutató
új BMW M3 CS

1988-ban mutatták be az E30-as BMW M3 Evolutiont. A BMW-nek azért volt erre szüksége, hogy a DTM homologizációs szabályainak eleget tegyen. 

De így az M3 Evolution még közelebb állt az A Csoportos versenyautóhoz. Az új vezérműtengelynek, dugattyúknak és szívóoldalnak köszönhetően erősebb lett a motor, illetve könnyítettek is az autón. Ennek köszönhetően 0,4 másodperccel jobban gyorsult 100-ra az M3-nál. Mára az M3 külön kiadása hagyományt teremtett.

új BMW M3 CS

Ezt a hagyományt kívánja folytatni a most bemutatott új BMW M3 CS. A Competition Package (Verseny Csomag) 10 lóerővel toldja meg a sor hatos erejét, így az 460 lóerőt tud. A gyorsulás 0-ról 100-ra így 3,9 másodpercet vesz igénybe. A végsebességet az elektromika 280 km/h-nál korlátozza. Az erő növekesésen kívűl a hanghatást is javítja a hangolt sport kipufogó rendszer.

új BMW M3 CS

Az adaptív M futóművet, a DSC-t és a diffit is sportosabbra hangolták, ahogy az elektromechanikus kormányművet is, hogy az autó otthonosabban mozogjon pálya körülmények között. Emellett új a hátsó szpolier és a diffúzor, mindkettő szénszálas.

új BMW M3 CS

Az új BMW M3 CS 2018 januártól rendelhető – és előreláthatólag 1200 darab készül majd. A gyártás 2018 márciusától indul.

új BMW M3 CS új BMW M3 CS

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights