Karácsonyra az USA-ban hangvezérelt navit kapnak a BMW-sek

In hír
hangvezérelt navi

2017 decemberétől a BMW egyesült államokbeli ügyfelei a Google Assistant hangvezérelt funkcióival is összeállíthatják útvonaltervüket.

Decembertől a BMW Connected részeként a Google Assistant is elérhető opcióvá válik – eleinte kizárólag az Egyesült Államokban. Ennek köszönhetően a BMW ügyfelei az arra alkalmas Android vagy iPhone okostelefonon keresztül, a Google Home aktiválásával pedig akár már otthonukból is felvehetik a kapcsolatot a digitális hálózathoz csatlakoztatott BMW modell központi operációs rendszerével, egyszerűen és kényelmesen. A Google Assistant újdonsága, hogy a felhasználó hangutasításokon keresztül leellenőrizheti, hogy bezárta-e a gépkocsi ajtajait és ablakait. Vagy hogy milyen szinten áll a BMW i3 nagyfeszültségű akkumulátorának töltöttsége. De indulás előtt tájékoztatást is kérhet a napi útvonalakról, illetve figyelmeztetést, amikor a valós idejű forgalmi információik (RTTI – Real Time Traffic Information) szerint közeleg az indulás ideje. A Google Assistant ezen intelligens funkciói nem csupán a Google Home segítségével, de az arra alkalmas Android vagy iPhone okostelefonon keresztül is elérhetők.

A BMW Connected aktiválásához csupán egy beköszönő hangutasításra van szükség, amely így hangzik: „Oké Google, kérdezd meg a BMW-t…”. Ezt követően a felhasználó bármiféle kérdést feltehet szóban. Például: „Mikorra beszéltem meg a következő találkozót?”, „Kérlek, tápláld be a járműbe az úti célt!”, „Mikor kell indulnom?”, „Hogy áll az akkumulátor töltöttségi szintje?”, „Bezártam az autót?”. Ezen funkciók együttesen lehetővé teszik, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfele már indulás előtt, otthonában megtervezze és összeegyeztesse a gépkocsival a napi útvonaltervet. Ennek köszönhetően kényelmesen, stressz-mentesen érkezik meg a megbeszélt találkozókra.

A Google Assistant 2017 decemberében jelenik meg a BMW Connected digitális tárházában, eleinte kizárólag az Egyesült Államokban. A technológia a későbbiekben további országokba is megérkezik.

You may also read!

Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...
üzemanyagár csökkenés

Péntektől újra üzemanyagár csökkenés következik

A mai árcsökkenést december hónapban is üzemanyagár csökkenés követi, a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől,

Read More...