Karácsonyra az USA-ban hangvezérelt navit kapnak a BMW-sek

In hír
hangvezérelt navi

2017 decemberétől a BMW egyesült államokbeli ügyfelei a Google Assistant hangvezérelt funkcióival is összeállíthatják útvonaltervüket.

Decembertől a BMW Connected részeként a Google Assistant is elérhető opcióvá válik – eleinte kizárólag az Egyesült Államokban. Ennek köszönhetően a BMW ügyfelei az arra alkalmas Android vagy iPhone okostelefonon keresztül, a Google Home aktiválásával pedig akár már otthonukból is felvehetik a kapcsolatot a digitális hálózathoz csatlakoztatott BMW modell központi operációs rendszerével, egyszerűen és kényelmesen. A Google Assistant újdonsága, hogy a felhasználó hangutasításokon keresztül leellenőrizheti, hogy bezárta-e a gépkocsi ajtajait és ablakait. Vagy hogy milyen szinten áll a BMW i3 nagyfeszültségű akkumulátorának töltöttsége. De indulás előtt tájékoztatást is kérhet a napi útvonalakról, illetve figyelmeztetést, amikor a valós idejű forgalmi információik (RTTI – Real Time Traffic Information) szerint közeleg az indulás ideje. A Google Assistant ezen intelligens funkciói nem csupán a Google Home segítségével, de az arra alkalmas Android vagy iPhone okostelefonon keresztül is elérhetők.

A BMW Connected aktiválásához csupán egy beköszönő hangutasításra van szükség, amely így hangzik: „Oké Google, kérdezd meg a BMW-t…”. Ezt követően a felhasználó bármiféle kérdést feltehet szóban. Például: „Mikorra beszéltem meg a következő találkozót?”, „Kérlek, tápláld be a járműbe az úti célt!”, „Mikor kell indulnom?”, „Hogy áll az akkumulátor töltöttségi szintje?”, „Bezártam az autót?”. Ezen funkciók együttesen lehetővé teszik, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfele már indulás előtt, otthonában megtervezze és összeegyeztesse a gépkocsival a napi útvonaltervet. Ennek köszönhetően kényelmesen, stressz-mentesen érkezik meg a megbeszélt találkozókra.

A Google Assistant 2017 decemberében jelenik meg a BMW Connected digitális tárházában, eleinte kizárólag az Egyesült Államokban. A technológia a későbbiekben további országokba is megérkezik.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights