Luxus GT-ből versenyautó – új Bentley Continental GT3

új Bentley Continental GT3

A Bentley Motorsport bemutatta az új Bentley Continental GT3 versenyautót, amit a 2018-as szezonra készítenek fel.

A második generációs Continental GT3 az utolsó versenyautó a Bentley Motorsport vérvonalból, ami magába foglalta a 4½ Litre, Speed Six és Speed 8 Le Mans győzteseket. A Continental GT3 első generációja 120 dobogós helyet és 45 győzelmet szerzett 528 futam alatt.

új Bentley Continental GT3

Brian Gush, a Bentley Motorsport igazgatója elmondta: “A Continental GT3 négy éves sikerszériája után izgalommal tölt el, hogy leleplezhetjük a második generációs autót. Az új autónak nincs olyan része vagy rendszere, amit ne érintett volna az átalakítás a jobb teljesítmény érdekében. A kezdeti tesztek eredményei pedig nagyon ígéretesek. Az új Continental GT utcai autó nagyszerű kiinduló pontja volt az új versenyautó kifejlesztésének.“

Az új Bentley Continental GT3

új Bentley Continental GT3

Az új Continental GT3 a Bentley Motorsport és a Bentley technikai partnere, az M-Sport, közreműködésével készült. Az új Continental  GT főként aluminium szerkezetét felhasználva, de jócskán csökkentve a súlyt sikerült 1300 kg alá menni és ideális súlyelosztást elérni.

A verseny technológiás 4.0 literes twin-turbo V8-as motor száraz kartert, új szívó és kipufogó rendszert kapott. Korlátozás nélkül 550 lóerő leadására képes.

új Bentley Continental GT3

A külső, a hatalmas légterelők a rengeteg szélcsatornában eltöltött óra eredményei, és a minél nagyobb leszorító erőt szolgálják. Természetesen a futómű és fékrendszer is új, a GT3-ashoz fejlesztették. Elöl hat, hátul négy dugattyús féknyergeket kapott, Alcon acél hűtött tárcsákkal.

 Az új versenyautó hat hónapos teszt programja már el is kezdődött, ahol teljes 24 órás versenyt is szimulálnak majd.

új Bentley Continental GT3

Verified by MonsterInsights