Taxiscégnek számít az Uber – döntött az Európai Bíróság

In hír

Döntött az Európai Bíróság, az Uber taxicégnek fog számítani Eruópában mindenhol, írja a Guardian. Ez azért fajsúlyos dolog, mert így könnyebben lehet az adott országok taxiszabályozását alkalmazni rájuk.

Így kötelezhető arra, hogy a nemzeti jogban megkövetelt jogosítványokkal és engedélyekkel rendelkezzen .Valamint később potenciálisan az összes hasonló másik cégre alkalmazható a döntés. 

Precedenst teremthet a döntés

Az EU-ban hiába van meg ugyanis általános elvként szolgáltalások szabad áramlása, de a taxis iparág kivétel, külön szabályozások alá esik. 

Az egész ügyet egyébként a barcelonai régi típusú taxisok vitték uniós bíróság elé, ezzel így győztek is. Az állításuk az volt, hogy az Uber márpedig közvetlenül részt vesz az utasok szállításában. Az Uber azt akarta volna elérni, hogy ők inkább digitális szolgáltatónak számítsanak, és így az e-kereskedelemről szóló szabályozás hatálya alá essenek. 

Ez az első uniós bírósági döntés arról, hogy egy Uberhez hasonló alkalmazás minek minősül, ezért a technológiai ipar számára precedenst jelenthet. A döntés ellen nem lehet fellebbezni.

Forrás: index.hu

 

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights