Elektromos autókat dob piacra a Toyota

In hír

A hibrid autók terén a Toyota Prius az egyik legismertebb név. A japán cég ezen a téren igazi úttörőnek számít, éppen ezért is furcsa, hogy eddig nem léptek tovább, és nem dobtak piacra teljesen elektromos autót. A jég azonban megtörni látszik.

A cég a napokban tette közzé hivatalos terveit, amely a 2020 utáni időszakra vonatkozik. A Toyota 2020-tól összesen 10 különböző elektromos autót fog piacra dobni. A modellek még az évtized elején érkeznek, és a világon mindenhol elérhetők lesznek.

A tervek szerint Kínában dobják majd piacra az első modellt, majd utána következik Japán, India, az USA és Európa. Emellett a tervek szerint 2025-re minden Toyota és Lexus modellből lesz elektromos változat is.

Ha minden a számítások szerint alakul, 2030-ra már 5,5 millió elektromos meghajtással is rendelkező autót adnak majd el, amiből 1 millió lesz akkumulátoros vagy üzemanyagcellás változat.

A Toyota emellett továbbra is nagy figyelmet fordít a hibrid autókra, így várhatóan ezen a fronton is lesz majd javulás.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

DS Retromobile

A DS a teljesítmény jegyében képviselteti magát a Retromobile kiállításon

A DS Automobiles 4 nagy teljesítményű modellt állít ki Párizsban, a 2023-as Rétromobile kiállításon. A L’Aventure DS standon

Read More...
Toyota GT86

Formában tartja old school sportkupéját a Toyota

Eredeti alkatrészek széles skálája mellett egy különleges szervizprogramot is kidolgozott klasszikus sportautójához a Toyota. A GT86 így tízévesen is

Read More...
drágább üzemanyag

Pénteken ismét emelkedik az üzemanyag nagykereskedelmi ára

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj NAGYKERESKEDELMI ÁRA. A benzin esetében ez bruttó 8 forintot jelent, míg

Read More...