A Toyota és a Mazda közös gyárat nyit az Egyesült Államokban

In hír
A Toyota és a Mazda közös gyárat nyit az USA-ban

Két japán autógyár is arra készül, hogy üzemet nyisson az Egyesült Államokban.

A Toyota és a Mazda közös együttműködése miatt várhatóan évi 300 ezer jármű fog elkészülni az észak-amerikai piacra.

Az Egyesült Államokban egyre népszerűbbek a japán autók. Ezt a trendet kívánja kihasználni két japán márka, a Toyota és a Mazda. A cégek azt jelentették be, hogy Alabama államban fogják megnyitni új gyárukat.

A komplexum értéke 1,6 milliárd dollár lesz.

A két cég tavaly jelezte, hogy egy kapcsolt vállalkozás keretén belül közös gyárat akar nyitni az Egyesült Államokban. A helyszín akkor még nem volt meg, csak annyi volt a célkitűzés, hogy az közös üzem már 2021-ben elkezdje a termelést.

A döntés háttere

Lapinformációk szerint a japánok két állam között hezitáltak, de végül Észak-Karolina kiesett a versenyből, így az alabamai Huntsville város lett a nyerő. Előbbi állam azért bukott el, mert iparági szakértők szerint, nem volt megfelelő a logisztikai hálózat a japánok számára.

A közös gyár várhatóan évente 300 ezer járművet állít elő konkrétan a Toyota Corollát és a Mazda új SUV crossover modelljét, és 4000 embernek ad majd munkát.

Alabamában jelenleg három nagy autógyártó, a német Daimler, a japán Honda és a dél-koreai Hyundai működtet összeszerelő üzemet. Emellett Huntsville városban található a Toyota motorgyára, amelyben évente 702 ezer motort állítanak elő.

Az autóipar az egyik olyan terület, ahol Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke azt kérte a külföldi befektetőktől, hogy létesítsenek több gyárat az országban.

Tavaly az USA területén eladott japán autók 53 százaléka már az országban készült, a fennmaradó 47 százalékot pedig Japánban, Mexikóban, Kanadában vagy valahol máshol gyártották. Az új üzemek létesítésével ez az arány várhatóan tovább fog nőni.

Forrás: origo.hu

 

You may also read!

rally 2022 felfedezettje

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a

Read More...
olcsóbb üzemanyag

Szerdától ismét csökkennek az üzemanyagárak

A novemberi hónap utolsó napján is csökkennek a hazai üzemanyagárak. A beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal

Read More...
BMW 3.0 CSL

Az 50 éves BMW M Gmbh a BMW 3.0 CSL-lel ünnepel

A limitált verzióból 50 darab készül három hónap alatt gondos odafigyeléssel, sok kézi munkával. Az utastér szénszál-erősítésű műanyagból készül

Read More...